Buzoianul Alexandru Nicolau și-a adjudecat prima etapa a Cupei Mondiale de Parașutism, competiție desfășurată în Croația la Rijeka în week-end-ul recent încheiat. Fost campion mondial la parașutism junior, Alexandru Nicolau și-a adjudecat prima etapa a Cupei Mondiale de Parașutism – disciplina precizia aterizării, obținând cel mai bun punctaj după trei runde de sărituri – 01; 02; 02, devansându-i pe Al Shmmari Abdulaziz (Qatar) – 00; 03; 03 si Hajek Bonifac (Cehia) 03; 03; 01.
Aceasta a fost prima din cele șase etape mondiale. Pe lângă titlul de campion mondial la juniori, precizia aterizării, Alexandru este multiplu campion național la aceeași disciplina.
În vârstă de 24 de ani, buzoianul Alex Nicolau provine dintr-o familie de parașutiști tatăl sau, Ramiro Nicolau, fiind probabil cel mai titrat parașutist sportiv buzoian având în palmares mai multe trofee în timp ce mama sa Maria Nicolau fiind de asemenea parașutistă cu ștate vechi. De altfel, tatăl său a fost și cel care i-a insuflat lui Alexandru dragostea pentru parașutism. Crescând de mic printre avioane a zburat la vârsta de 4 ani în tandem cu tatăl său cu o parapantă și la doar 12 ani a efectuat primul salt în tandem alături de tatăl său.
„A fost cea mai intensă senzație pe care o trăisem vreodată. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie sentimentul trăit”, își amintește Alex prima experiență ca parașutist.
La doar 4 ani distanță Alex făcea primul salt singur cu parașuta, asistat de tatăl său, în metoda AFF (Accelerated Free Fall), un program de învățare foarte rapid, prin care elevul învață în numai 10 salturi cum sa facă un salt cu parașuta în siguranță.
Din 2007, Alex face parte din Lotul National de Parașutism și la prima sa participare la Campionatul European de Parașutism din Croația a reușit să se claseze pe poziția a treia. Evoluția sa a fost una rapida, n numai 2 ani, reușind să efectueze peste 1000 de salturi.
în 2010, Alex a devenit campion mondial la juniori, în cadrul disciplinei precizia aterizării, iar de la începutul anului 2011 a devenit atlet Red Bull.
În afară de parașutism și parapantă, Alex mai este pasionat de snowboarding, patinaj pe gheata, schi și fotografie.
“Mă bucur ca am reușit sa câștig prima etapă a Cupei Mondiale. Este important debutul în fiecare an competițional. Din păcate vremea nu a ținut cu noi și condițiile de zbor au fost foarte dificile. Competiția s-a încheiat după numai trei salturi, cu toate că erau programate opt. Să sperăm că și următoarele etape îmi vor aduce rezultate de podium”, a afirmat Alexandru după încheierea primei etape mondiale.
Următoarele etape ale Cupei Mondiale la parașutism sunt programate în :
Etapa 2 – Lesce (Slovenia): 27-28-29 Iunie
Etapa 3 – Peiting (Germania): 18-19-20 Iulie
Etapa 4 – Belluno (Italia): 08-09-10 August
Etapa 5 – Thalgau (Austria): 05-06-07 Septembrie
Etapa 6 – Locarno (Elvetia): 24-25-26 Octombrie

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.