UPDATE 13: 40: Referitor la situația despăgubirii solicitate Groupama Asigurări, filiala Buzău, s transmis următorul punct de vedere al companiei:

< Potrivit informațiilor care ne-au fost prezentate până în acest moment, autoturismul în cauză a fost în proprietatea unei societăți comerciale al cărei faliment a fost pronunțat și în urma căruia societatea a fost radiată din Registrul Comerțului în luna martie ac. Până în acest moment, nu au fost prezentate documente valabile din care să rezulte dreptul de încasare a despăgubirii și, în consecință, beneficiarul de drept, făcând astfel imposibilă despagubirea. Conform normelor în vigoare, informațiile au fost solicitate, iar toate părțile implicate au fost informate cu privire la evoluția dosarului.

Pentru a asigura aplicarea corectă și promptă a normelor în vigoare și pentru a ne respecta angajamentele luate față de toți clienții noștri, analiza riguroasă a dosarelor de daună este extrem de importantă și urmăreste asigurarea unui proces de despăgubire documentat, corect și prompt. >

 

Protest în fata unei societăți de asigurări din municipiul Buzău. După ce a fost dus cu vorba mai bine de trei luni, fără a primi nici o despăgubire, un buzoian care a încheiat o poliță Casco la o societate de asigurări din Buzău a venit cu mașina avariată și a parcat-o în fața sediului firmei pentru ca eventualii clienți să ia aminte nu  ajungă  în situația sa.

În urmă cu aproape un an, buzoianul Vali Voicilă și-a achiziționat un autoturism Chrysler pe care l-a asigurat cu o poliță Casco la o societate de asigurări. După ce a plătit polița mai bine de 9 luni, șoferul a fost implicat într-un accident în urma căruia mașina sa a fost avariată total. A mers la societatea la care  încheiase polița de asigurări pentru a-și încasa prima de asigurare, însă în loc de bani a avut parte de amânări și tergiversări. Mai mult, la un moment dat între societatea de asigurări și buzoianul Vali Voicilă s-ar fi încheiat un contract prin care proprietarul mașinii avariate se mulțumea doar cu 6000 de euro față de 11.500 de euro la cât fusese evaluat autoturismul, iar când a venit scadența firma a refuzat din nou să achite banii. Sătul să fie purtat pe drumur,  buzoianul și-a postat autoturismul avariat în fața sediului societății din Buzău pentru ca eventualii clienți să se convingă de ”seriozitatea” firmei la care ar intenționa să se asigure.
Vali Voicilă spune că va merge mai departe cu protestul său iar dacă nu își va primi banii va lăsa autoturismul în fața societății pentru a-i pune pe fugă pe eventualii clienți.  Mai mult, proprietarul autoturismului avariat spune că se va adresa instanței pentru că se consideră nevinovat iar societatea de asigurări ar fi trebuit să îi achite prima de asigurare.
Reprezentanții societății de asigurări nu au dorit inițial să comenteze incidentul

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.