Vulcanii Noroiosi
Dennis Lennox, un cunoscut jurnalist de călătorii din SUA, recomandă ţara noastră şi în special Transilvania ca destinaţia numărul unu pentru turism în 2015.Jurnalistul a venit în România la invitaţia Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare turistică a judeţului Braşov. El a vizitat mai multe destinații între care Bucureştiul, Braşovul, Râşnovul, Branul şi bisericile fortificate din Sibiu şi Braşov. Americanul a vizitat de asemenea renumiții Vulcani Noroioși din județul Buzău, care l-au cucerit de-a dreptul și l-au făcut să recomande țara noastră pentru vacanțele străinilor.
Potrivit acestuia, în România, valorile tradiţionale sunt foarte respectate. Dennis Lennox recomandă şi vizitarea Castelului Bran, înconjurat în aura de mister a legendei Contelui Dracula.
Articolele lui Dennis Lennox pe teme diverse – politică, afaceri internaţionale şi turism – au fost publicate în Toronto Sun, Financial Times, Detroit Free Press, Detroit News, Independent (Marea Britanie), The Wall Street Journal şi Washington Times. De asemenea, jurnalistul a avut intervenţii la BBC, CBC, CNN, MTV, National Public Radio şi Fox News Channel.
Vulcanii Noroioși, un fenomen unic în Europa si care mai are doar doi corespondenţi pe glob în Siberia şi Noua Zeelandă, reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.