Aproape o mie de persoane au participat, marți, la slujba de Bobotează oficiată, afară, de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei în fruntea unui sobor de preoți. Enoriașii care s-au adunat de cu vreme în curtea Catedralei Arhiepiscopale au participat la slujba oficiată de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei de la ora 11.30 după care au putut să își umple sticlele cu aproape 4 000 de litri de Aghiasma Mare pregătită în patru vase mari, racordate la o instalație de distribuție cu 20 de robinete pregătită special pentru această sărbătoare.
Tot marți. preotul Mihail Milea de la Catedrala Sfântul Sava a oficiat slujba de sfințire a apelor râului Buzau sub podul de la Mărăcineni. Aproape 600 de persoane au plecat de la Catedrala Sfântul Sava, pe jos, către albia râului Buzău unde, conform tradiției, după sfințirea unei cisterne cu Aghiasmă Mare a fost aruncată crucea de lemn în apa învolburată și plină de sloiuri de gheață a râului Buzău. În ciuda frigului de afară, trei tineri au sărit după crucea aruncată de preotul Alexandru Tudose dar, ca și în anii anteriori, norocul i-a surâs tot lui Aurel Burlacu din Mărăcineni. Tânărul, ajuns acum la 26 de ani a mărturisit că apa a fost mai rece ca niciodată dar asta nu l-a împiedicat ca după ce a recuperat crucea să se mai scufunde odată în apa rece ca gheața.
“Este a șasea oară când prin crucea aruncată de Bobotează și de fiecare data am avut noroc și am fost sănătos. Anul trecut de pildă, și eu și soția ne-am găsit locuri de muncă mai bune și am fost sănătoși. Sper ca anul ăsta să îmi meargă și mai bine și mie și familiei mele. Oricum este ultimul an când mai sar după cruce”, a declarat Aurel Burlacu din Mărăcineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.