MArcel CIOLACU
Liderul grupului PNL Tinel Gheorghe a declarat, luni, că a cerut demisia lui Marcel Ciolacu (PSD) din funcţia de secretar al Camerei, pentru faptul că, la votul asupra arestării preventive a lui Teodorescu, l-a trecut prezent pe Marko Attila, deşi lipsea, modificându-se, astfel rezultatul votului.
Tinel Gheorghe a precizat că, în şedinţa Biroului Permanent, a solicitat reluarea votului în cazul arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, deoarece a constatat „neconcordanţe”.
„Am cerut reluarea votului, pentru că am constatat neconcordanţe. Singura soluţie logică, chiar dacă Marko Attila este declarat absent, singura soluţie logică este de a relua procedura de vot. Sunt neconcordanţe şi la Attila Marko. Am solicitat reluarea procedurii de vot, regulamentul spune că la soplicitarea unui lider de grup se poate relua votul. Eu cred că pentru a elimina orice ambiguitate, orice suspiciune că parlamentul persistă sau încearcă să cosmetizeze anumite lucruri, procedura de vot ar trebui reluată”, a spus deputatul opoziţiei. El a arătat că există „suspiciuni îndreptăţite” Teodorescu va contesta dacă se va îndrepta doar eroarea şi nu se va relua votul.
„După părerea mea, există suspiciuni îndreptăţite că Teodorescu va contesta şi atunci, pentru a lăsa cât mai puţine portiţe pentru a contesta, eu cred că cea mai bună soluţie este de reluarea procedurii de vot. Comisia juridică trebuie să dea un punct de vedere”, a adăugat Tinel.
El a arătat şi că Ciolacu nu mai poate fi secretarul Camerei după această eroare, trebuie să-şi asume gestul şi să demisioneze.
„Eu cred că domnul Ciolacu nu mai poate fi secretarul Camerei Deputaţilor şi trebuie să-şi asume de îndată gestul şi să demisioneze . Este o decizie pe care PSD şi domnul Ciolacu o va lua”, a mai spus deputatul PNL.
Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în cazul votului prin care s-a respins încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu a fost făcută o „eroare materială”, arătând că Biroul Permanent a decis să ceară un punct de vedere de la Comisia juridică.
Ciolacu a precizat, după şedinţa BP, că la votul din plen în privinţa lui Cătălin Teodorescu, el a făcut o eroare materială, trecându-l prezent pe deputatul UDMR Marko Attila, deşi era de notorietate faptul că acesta lipsea, având în vedere că, înainte de acest vot se decisese încuviinţarea arestării preventive a acestuia.
El a arătat că, fie se va corecta în plen eroarea materială şi se va constata încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu, având în vedere diferenţa de un vot la care a fost respinsă, fie se va relua votul în plen.
„S-a discutat în privinţa reluării votului la colegul nostru, domnul Teodorescu sau corectarea erorii materiale făcute de către mine şi anume Marko Attila a fost trecut prezent la acel vot. A fost luată lista de prezenţă şi s-a constat că dintr-o eroare domnul Attila a fost trecut prezent. Ţinând cont că cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, însemnă că toată această procedură a stat într-un singur vot. Constatându-se şi faptul că este această eroare materială, că domnul Attila Marko nu a fost prezent la vot, e de notorietate acest lucru, au fost două propuneri în BP: una de corectare a erorii materiale, susţinută de preşedintele de şedinţă domnul Miron Mitrea şi supusă plenului parlamentului mâine, să se ia act de ea, a doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate în ceea ce priveşte pe domnul Teodorescu, tot în şedinţa de mâine a Parlamentului”, a explicat Ciolacu.
Comisia juridică urmează să se pronunţe dacă se va corecta o eroare materială sau se va relua votul.

MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.