Generalul Gheorghiță Vlad, fost șef al Diviziei 2 Infanterie „Getica” vreme de mai bine de doi ani între 2017 și 2020, va prelua la finele lunii noiembrie funcția de șef al Statului Major al Apărării. Decizia a fost luată de președintele Iohanis iar noul mandat al generalului Gheorghiță Vlad va fi de 5 ani cu posibilitatea prelungirii pentru încă un an.

În present generalul-locotenent Gheorghiță Vlad îndeplinește funcția de locţiitor al şefului Statului Major al Apărării din data de 16 august 2022.

Anterior, în perioada februarie 2020-august 2022, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad a deținut funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării. În perioada august 2017 – februarie 2020 a fost comandant al Diviziei 2 Infanterie„Getica” Buzău, iar între 2016-2017 s-a aflat la comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită„Getica” din Cincu.
Între anii 2005-2014 a ocupat diferite funcții cum ar fi: comandant al Batalionului 631 Tancuri, şef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, şef al informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră şi comandant al Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.

Este decorat cu: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a „În Serviciul Armatei României”, Emblema de Merit clasa a I-a „În Serviciul Păcii”, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Resurselor Umane, Emblema de Onoare a Logisticii.

Gheorghiță Vlad s-a născut la data de 7 septembrie 1969, în Bucureşti. Este căsătorit şi are doi copii.

3 COMENTARII

  1. […] Generalul Gheorghiță Vlad, fost șef al Diviziei 2 Infanterie „Getica” vreme de mai bine de doi ani între 2017 și 2020, va prelua la finele lunii noiembrie funcția de șef al Statului Major al Apărării. Decizia a fost luată de președintele Iohanis iar noul mandat al generalului Gheorghiță Vlad va fi de 5 ani cu posibilitatea prelungirii pentru încă un an, scrie observatorulbuzoian.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.