jaf foto
La o lună de la jaful înregistrat la sediul PNL Buzău din centrul orașului o nouă lovitură a fost dată de hoți chiar sub nasul polițiștilor locali ce păzesc vigilenți sediul Primăriei municipiului Buzău. În jurul orei 5.00, laboratorul foto din imediata apropiere a Palatului Comunal a fost spart de hoți în cel mai grosolan mod cu putință. Cu ajutorul unui levier, ușa de termopan a spațiului comercial a fost forțată până când încuietoarea a cedat iar hoții au putut intra în magazin de unde au plecat cu mai multe aparate de fotografiat în valoare de peste 1000 de euro. Chiar dacă zona este supravegheată video cu camere de luat vederi monitorizate permanent de polițiștii locali iar spațiul comercial este dotat cu alarmă, care a sunat minute în șir, nici unul dintre polițiștii aflați în Palatul Comunal nu au sesizat vreun zgomot. Mai mult, conform unor surse din rândul anchetatorilor, pe înregistrările camerelor de supraveghere, un echipaj de Poliție Locală se poate observa îndreptându-se atât înainte de momentul comiterii jafului către mașina parcată în fața magazinului călcat de hoți semn că erau prin preajmă.
Contactat telefonic de către „Observatorul Buzoian”, comandantul Poliției Locale Buzău, Ștefan Tănăsescu s-a făcut că nu prea înțelege despre ce e vorba și a transmis doar că instituția pe care o conduce nu are asigurat schimbul 3 pe strada Cuza Vodă deși incidentul de care facem vorbire nu s-a desfășurat în acea zonă. Mai mult, Tănăsescu a precizat că nimic nu este adevărat și a închis nervos telefonul.
Modul în care o parte din polițiștii locali, plătiți din banii contribuabilului buzoian, își fac datoria a ridicat întotdeauna semne de întrebare justificate în legătură cu profesionalismul acestora. În urmă cu mai mulți ani o combină audio a fost sustrasă chiar din biroul unuia dintre viceprimarii de la acea vreme ai municipiului Buzău chiar de sub nasul unui gardian ce păzea intrarea în Primărie. În cursul acestui an un alt angajat al Poliției Locale a găsit de cuviință să intervină și să interzică desfășurarea unei ședințe foto pe treptele Palatului Comunal dar nu a observat câteva zile mai târziu o persoană care își făcea nevoile pe aceleași trepte ale Primăriei municipiului Buzău.

Și în această dimineață aceeași poveste. Deși alarma declanșată la pătrunderea intrușilor în obiectiv a sunat minute bune, nimeni nu a auzit acest lucru și furtul a fost sesizat de proprietarul spațiului comercial alertat telefonic de sistemul de alarmă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.