pru2

Un nou partid, cu Vlad Țepeș pe siglă, se lansează marți la Buzău. Ne referim la Partidul România Unită, înființat de fostul social democrat Bogdan Diaconu, cel care este de altfel președintele noii formațiuni la nivel central. La Buzău, organizația va fi condusă de Iulian Munteanu, lansarea filialei pe plan local urmând a avea loc în cursulz ilei de marți. La eveniment urmează a fi prezent și fondatorul partidului, Bogdan Diaconu, care va participa inclusiv la conferința organizată la sediul filialei, pe B-dul Unirii Nord, Bl. E 2, parter.

Potrivit fondatorului Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, care a plecat din PSD, revoltat de faptul că UDMR, pe care l-a numit ”partid extremist” guvernează Țara Românească, explică semnificația siglei noii formațiuni pe care apare figura lui Vlad Țepeș:
”Blazonul Partidului România Unită cuprinde imaginea-forţă a domnitorului Vlad Ţepeş suprapusă peste harta României reîntregite. Consider că aceste două simboluri, alături de denumirea Partidului România Unită, sintetizează aspiraţia noastră ca neam: unitate în acţiune, justiţie socială şi reîntregirea teritoriului românesc. În plus, Vlad Ţepeş trebuia asumat ca erou după ce interpretările moderne au deformat imaginea acestui domnitor „vinovat” pentru că-şi apăra ţara. În zilele noastre, Vlad Ţepeş ar fi fost cu siguranţă catalogat drept „extremist” pentru că nu respecta drepturile tâlharilor şi ale ocupanţilor străini. De aceea nu mă miră faptul că şi Partidul România Unită a fost imediat criticat în aceiaşi termeni, înainte măcar să apuc să spun care este scopul şi doctrina acestui partid. Dar simplul fapt că vorbim de unitatea României şi de reîntregirea ei este o dovadă de extremism, mai ales dacă ne referim la păstrarea Transilvaniei în graniţele României(…) Nu ne ruşinăm să defilăm nici cu Vlad Ţepeş, aşa „extremist” cum era el, nici cu harta României reîntregite, nici cu doctrina naţional-democrată a lui Nicolae Iorga, nici cu patriotismul lui Mihai Eminescu, deşi ştim prea bine că aceştia nu sunt politically correct. E timpul să fim corecţi faţă de România şi faţă de români, faţă de alţii am fost prea mult timp prea corecţi şi uite ce am ajuns”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.