O nouă unitate sanitară ar putea lua naștere la Buzău chiar pe locul fostei maternități care a fost deja demolată. Ideea a fost avansată, luni de președintele Consiliului județean, Petre Emanoil Neagu care a declarat că a avut oprimă rundă de discuții cu premierul Mihai Tudose și cu vicepremierul Marcel Ciolacu.

Este vorba de un Spital Militar care ar putea fi realizat în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și asta pentru că în județul Buzău există un mare număr de cadre militare active sau în retragere. „Suntem in discuții și chiar pot să mulțumesc reprezentanților Guvernului, domnul vicepremier Ciolacu și domnul premier Mihai Tudose cu care am discutat despre posibilitatea de a se face aici un spital militar cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale”, a spus luni, Petre Emanoil Neagu.

O decizie în acest sens nu a fost luată. A avut loc o primă rundă de discuții chiar cu reprezentanții Guvernului însă în decizia finală se va ține cont și de ce își doresc buzoienii dar și despre sustenabilitatea viitorului obiectiv.

„La maternitate demolarea se va termina la termen apoi, după ce se termina demolarea, vom ecologiza terenul și von hotărâ ce se va face acolo. Terenul nu va fi în nici un caz  înstrăinat ci ceea ce se va face se va face pentru cetățeni. O decizie nu se poate lua la cald ci trebuie să vedem să fie o investiție sustenabilă și sunt mai multe lucruri ce se pot face. Cel mai probabil o parte de teren va primi Ministerul Justiției pentru o nouă Judecătorie pentru că este nevoie de o clădire emblematică pentru această instituție”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.