Un tânăr de 33 de ani din Siriu, internat la Spitalul Orășenesc Nehoiu s-a sinucis, duminică, aruncându-se de la geamul salonului în care era internat, sub privirile neputincioase ale pacienților și personalului medical . Tânărul, un cunoscut consumator de alcool, se internase cu o reacție pancreatică acută,  cauzată cel mai probabil de consumul de alcool, și a devenit agitat în cursul dimineții de duminică după ce timp de două zile a stat în spital unde nu a putu consuma nici strop de alcool. Lipsa băuturii i-a provocat bărbatului o stare de agitație dimineața, în jurul orei 5.00,  și după o oră, profitând de faptul că asistentul și infirmierul erau ocupați cu administrarea tratamentului altor pacienți s-a suit pe pervaz și s-a aruncat în gol.

„Duminica la ora 6 dimineață un pacient internat cu o reacție pancreatică a suferit o agitație psihomotorie si într-un moment în care și asistentul si infirmiera erau ocupați cu alte tratamente s-a aruncat pe fereastră și a murit. S-a deschis o anchetă se analizează evenimentul însă din primele date pacientul a fost supravegheat, i-a fost administrat tratamentul prescris iar în momentul suicidului asistentul si infirmiera erau ocupați cu tratamentul altor pacienți de pe secție. Cel mai probabil starea sa s-a datorat lipsei consumului de alcool. Toți pacienții din salon au rămas uimiți practic nimeni nu a putu face nimic”, a declarat Sergiu Remișovschi , directorul Spitalului Orășenesc Nehoiu.

Cazul este o premieră pentru Spitalul Orășenesc Nehoiu care nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, cel puțin în ultimii 20 de ani. Conducerea spitalului a demarat o anchetă alături de Poliție, însă din primele date personalului medical nu i se poate atribui nici o vină.

2 COMENTARII

  1. „un cunoscut consumator de alcool”. Cine va da dreptul sa judecați, cu atât mai puțin o persoana ce nu mai este printre noi. Ancheta încă se desfășoară, dar voi deja ați tras concluziile. Știți voi ce a fost în sufletul acestui om?!? L-ați cunoscut personal?!? Ați discutat cu el vreodată?!? Se pare ca nu. Dacă era o persoana atât de disperata după bautură, sigur ar fi putut bea și în spital. Găsea o soluție sa procure o sticla de alcool, sau sa ii aducă cineva. Doar el știe ce durere a fost în sufletul lui și ce l-a determinat sa facă acest lucru. Era un om foarte bun, mult prea bun pentru o lume atât de rea, era foarte cerebral și extrem de muncitor. Haideți sa nu mai judecam oamenii, mai ales pe cei ce nu mai sunt printre noi și nu se pot apară. Doar Dumnezeu ne poate judeca!

    • Corect si decent punctul dumneavoastra de vedere. Sunt nenumarate familii care au trecut prin tragedii similare, nu avem dreptul sa rascolim sufletele acestor oameni. Si un mic sfat pentru oamenii din presa: tratati cu retinere acest fel de subiecte deoarece popularizarea unor asemenea gesturi nefericite pot genera imitatie din partea celor cu o stare de sanatate vulnerabila. Condoleante familiei indoliate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.