Proces Sercaianu-4
Marți, magistrații Judecătoriei Buzău au de judecat un nou termen în procesul în care primarul comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, este judecat pentru omor din culpă în formă agravantă după ce în urmă cu mai bine de un an, conducând sub influența băuturilor alcoolice și cu viteza peste limita legală, a accidentat mortal o adolescentă în localitatea Potoceni.
După nenumărate amânări, judecătorii ar putea da, după termenul de marți, un verdict în cazul atât de mediatizat al primarului comunei Cernătești, mai ales că Institutul Național de Expertiză Criminalistică a terminat expertiza în cazul accidentului de la Potoceni și a trimis concluziile către instanță și către cei doi inculpați. Dacă concluziile experților vor reuși să facă lumină în legătură cu dinamica accidentului, vitezele de deplasare a autovehiculelor și posibilitatea de evitare a accidentului, atunci judecătorii primei instanțe ar putea da un verdict după ședința programată marți.
Pe de altă parte, există voci care spun că expertiza întocmită la IMEC adâncește și mai mult misterul tragediei de la Mărăcineni, astfel că nu este exclusă nici o nouă amânare.
Chiar și așa, părinții adolescentei ucise în după amiaza zilei de 21 mai 2013 știu cine se face vinovat de moartea fiicei lor. Pentru ei, dar și pentru localnicii care au fost de față la tragicul eveniment, nici o expertiză din lume nu ar mai putea schimba adevăratul vinovat, oamenii așteptândînmărmuriți de durere ca și justiția să ajungă la o concluzie definitivă iar vinovații să plătească.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.