Seria filmelor oferite de Centrul Județean de Cultură și Artă pe perioada vacanței în amfiteatrul din Parcul Tineretului continuă, joi, cu cel mai recent film al regizorului Silviu Purcărete „Undeva la Palilula”.
„Undeva la Palilula” tratează povestea unui proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naşte nici un copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare, iar populaţia din oraş e izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani şi anotimpuri.
Din distribuție fac parte George Mihăiţă, Răzvan Vasilescu, Constantin Chiriac și Dimeny Aron.
Vineri, buzoienii amatori de film au ocazia să vadă în Parcul Tineretului un film în regia lui Florin Piersic Jr. intitulat „Killing Time”.
Filmul îi are în distribuție pe Cristian Ioan Gutău și Florin Piersic Jr., doi asasini plătiți care își așteaptă următoarea victimă într-un apartament gol și între care se nasc tot felul de discuții.

„Killing Time își are punctul de plecare într-un clișeu simplu, într-o situație care a apărut deja în nenumărate alte filme. Acesta este motivul pentru care, încă din primele scene, se regăsesc mai multe referințe la unele dintre filmele clasice ale genului. Dar filmul vrea, de fapt, să atingă o zonă mai puțin explorată și să spună o poveste despre viață și moarte într-un mod complet diferit”, declara regizorul și actorul Florin Piersic Jr.
Filmele oferite de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău încep la ora 21.00 iar intrarea este liberă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.