Unul dintre cei mai mari producători agricoli din județul Buzău, Crisagra 2003 și-a recuperat integral paguba produsă în vara anului când în timpul lucrărilor de recoltare la floarea-soarelui două combine au fost cuprinse de flăcări. Totul a fost posibil prin intermediul UNIQA Asigurări, societatea la care erau asigurate utilajele producătorului agricol.

Incidentul s‑a produs pe 21 august 2019, pe raza comunei Ziduri, în plină campanie de recoltare agricolă. Combinele au luat foc în timpul strângerii culturii de floarea‑soarelui, din cauza unor defecțiuni tehnice. Operatorii utilajelor agricole au intervenit rapid cu stingătoare și apa din cisternele din proximitate, localizând incendiul si limitând extinderea acestuia.  Incendiul a fost stins după intervenția echipajului specializat de la ISU Buzău, Detașamentul Râmnicu‑Sărat. Unul dintre utilaje a fost grav avariat, celălalt suferind avarii parțiale, însă activitatea agentului economic nu fost pusă în pericol, pagubele produse de incendiu fiind acoperite de asigurare.

După ce am analizat cauzele producerii evenimentelor și am transmis recomandările aferente, dosarele de daună deschise ca urmare a avariilor survenite la cele doua combine au fost instrumentate rapid prin plata despăgubirilor cuvenite. <Întâmplarea> sau <momentul nefast> sunt riscuri prea mari pentru oricine, mai ales pentru cei care au o afacere și mizează pe anumite venituri ca urmare a efortului depus. Încurajăm atât fermierii, cât și alți agenți economici să analizeze cu mare atenție riscurile și să caute soluții care să le asigure protecție”, a declarat Maria Ursu – Director Sucursala Buzău UNIQA Asigurări.

În momentul incidentului, bunurile Crisagra 2003 erau asigurate în baza unei polițe de asigurare pentru utilaje de construcţii şi a altor utilaje şi instalaţii speciale, iar alegerea societății de asigurare s-a dovedit a fi una extrem de inspirată dovadă că în doar câteva luni proprietarul și-a recuperat paguba. 

Acest incident este una dintre lecțiile pe care ți le dă agricultura. Am încheiat un an agricol foarte bun, știm ce trebuie să îmbunătățim și vom fi și mai puternici în anul agricol viitor. Ne bucurăm să avem alături parteneri puternici și profesioniști care ne dau încredere că povestea noastră în agricultură va continua”, a declarat Constantin Cristea, inginer agricol, administrator S.C. Crisaga 2003 S.R.L..

S.C. Crisagra 2003 SRL este unul dintre cei mai mari producători agricoli din județul Buzău, cu o suprafață cultivată de peste 3.000 ha de teren. Compania este administrată de Constantin Cristea, inginer cu vastă experiență în agricultură. Tehnologizarea și eforturile depuse de fermier i‑au adus recolte‑record, obținând în 2019 o producție de 4.500 kg/ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.