O nouă universitate își va deschide, din această toamnă, porțile la Buzău.  Recent, Universitatea Valahia din Târgoviște a primit în folosință gratuită, până în anul 2021, un spațiu de 700 de metri pătrați în incinta Colegiului Agricol „Dr. Angelescu”. Aici, ar urma să se deschidă din luna octombrie mai multe facultăți la care vor fi așteptați studenți buzoieni dar și din împrejurimi. Până la acest moment, autoriățile locale nu știu sub ce formă se vor desfășura cursurile, cel mai probabil fiind vorba de învățământ la fără frecvență.

Universitatea Valahia, cu sediul central în Târgoviște, este cea de-a 14-a instituție de învățămând superior care își deschide porțile, de-a lungul vremii, la Buzău și chiar dacă, la început, va funcționa într-un spațiu dintr-o altă unitate de învățământ, primarul Constantin Boșcodeală crede că instituția va contribui la formarea unui centru universitar la Buzău.

”Este a 14-a universitate care vine în municipiul Buzău. M-aș bucura ca toate să aibă un sediu propriu dar, iată că, la început vin doar luând spațiu în folosință gratuită din actualele unități școlare. Undeva în decurs de trei ani, va exista un centru universitar destul de solid în municipiul Buzău. Cel mai important este de realizat campusul și sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid, în sensul de a exista cât mai mulți studenți care să facă facultatea la zi”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.