pistol

 

UPDATE: Urmărirea s-a derulat pe parcursul a circa 20 de km iar polițiștii au tras în total 7 focuri de armă, 4 în plan vertical și 3 spre partea inferioară a mașinii.

Focuri de armă și o urmărire ca-n filme, pe străzile orașului Râmnicu Sărat. S-a întâmplat duminică seară iar totul s-a declanșat în incinta unei stații PECO unde un șofer de 26 de ani care locuiește fără forme legale în Podgoria a provocat un accident în urma căruia a avariat o pompă de alimentare cu carburant, iar apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut. Accidentul a avut loc în  momentul în care șoferul a efectuat o manevră de mers înapoi, fiind semnalat apoi Poliției de  un angajat al stației PECO.

Potrivit comisarului șef Florina Crucianu de la IPJ Buzău, imediat după primirea sesizării, la faţa locului a fost direcţionat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Rm. Sărat.

După obţinerea informaţiilor cu privire la autoturismul implicat în incident, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, pe care l-au depistat la scurt timp, pe strada D. Zamfirescu, din Râmnicu Sărat. Numai că șoferul nu a vrut sub nici o formă să oprească la semnalul polițiștilor pe care i-a sfidat continuându-și drumul.

”Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea în mare viteză. Pentru a-l determina să oprească, unul dintre poliţişti a executat focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, iar pe raza comunei Grebănu, până la intrarea în localitatea Livada Mare, a repetat somaţiile legale prin staţia autospecialei şi a executat din nou foc spre partea inferioară a autovehiculului”, a precizat  comisar șef Florina Crucianu de la IPJ Buzău.

Doar focurile de armă trase în mod repetat l-au făcut pe șoferul de 26 de ani să oprească. Imediat, polițiștii l-au imobilizat atât pe el cât și pe cei doi pasageri care l-au însoțit în cursa nebună, fiind vorba despre doi tineri din Podgoria.  În mașină, oamenii legii au găsit un cuţit cu lama de 15 centimetri, dar au avut și surpriza să constate că șoferul care lea dat de furcă era băut bine. În momentul efectuării testării cu aparatul „Drager”, poliţiştii au constatat că individul avea o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că tânărul în vârstă de 26 de ani a fost condus la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unde   i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, conductorului auto i-a fost întocmit dosar penal, urmând să fie cercetat în stare de libertate.

În urma incidentului, nici unul dintre cei trei indivizi aflați în mașina urmărită de polițiști nu a fost rănit.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.