Bacalaureatul, "durere de dinţi"
Bacalaureatul, „durere de dinţi”

UPDATE: Prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă s-a desfășurat fără incidente, potrivit inspectorului școlar general adjunct Geta Burducea. Un singur absolvent de liceu, reținut la spitalul de la Săpoca, a susținut testarea în condiții speciale. Acesta a avut parte de o comisie specială dar și de supraveghetori, oameni ai legii, pe toată durata celor trei ore de examen.

Peste 220 de absolvenți de liceu înscriși la bacalaureat pentru a susține, luni, proba scrisă la limba și literatura română lipsesc de la examenul care a început la ora 9.00.
Mai exact, din cei 1382 de elevi care s-au înscris la proba de română, 1154 sunt prezenți iar 228 lipsesc din motive doar de ei știute, în total la această sesiune fiind înscriși 2003 candidați.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, absenteismul este destul de ridicat, la fel ca și la celelalte probe susținute în cadrul celei de-a doua sesiuni a bacului.
De asemenea, la nivelul județului Buzău există doi absolvenți de liceu care au venit la examen de la țară, după ore 9.00 când s-a dat startul probei scrise. Pentru ei, Inspectoratul Școlar a solicitat subiecte de rezervă iar testarea va avea loc la orele după amiezii, după terminarea examenului la care au participat majoritatea liceenilor.
Toate şcolile în care are loc examenul de bacalaureat au sisteme de supraveghere video.
La Buzău, bac-ul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie.

Ultima probă a examenului de bacalaureat din acest an – cea la alegere a profilului şi specializării – va fi susţinută vineri 30 august. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.