Uscarea rufelor la vedere precum și scuturatul covoarelor în municipiul Buzău vor fi interzise după ce aleșii municipali au votat, joi, în ședința ordinară a lunii noiembrie a Consiliului Local Municipal o hotărâre de consiliu care reglementează aceste aspecte. Proiectul de hotărâre a stârnit mai multe discuții în cadrul Consiliului Local Municipal aleșii liberali solicitând scoaterea din proiect a punctelor ce fac referire la uscatul rufelor în balcoane și bătutul covoarelor.

Cu toate acestea proiectul a fost adoptat inclusiv cu punctele care prevăd că buzoienii nu au voie  „să procedeze la întinderea/uscarea rufelor <<la vedere>> la frontul stradal” și nici „să amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit, să nu scuture covoare și să usuce rufe pe împrejmuire și pe echipamentele amplasate în locurile de joacă”. Pentru cei care încalcă aceste reguli municipalitatea a stabilit și o serie de sancțiuni care pot consta în avertismente sau amenzi între 500-1.000 de lei.

„Prima dată se va face o notificare iar dacă cetățenii vor stărui în greșeală atunci se va veni și cu amenzi pentru că trebuie să civilizăm acest oraș chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forța dacă nu avem încotro. Dar nu putem admite să scuipi pe stradă, să mâncăm semințe sau să aruncăm tot felul de gunoaie. Trebuie să mai știe și de frică că dacă arunci un gunoi pe stradă poți plăti și o amendă”, a declarat primarul Constantin Toma.

4 COMENTARII

  1. Si cu mucegaiul din casa ce facem? Daca ne uscam rufele in casa. Cine plateste tratamentele de la medic? Si cei care au ocupat uscatoarele trebuie sa le elibereze nu? Cum ii scoatem din uscatoare? Cine ii verifica, pentru ca sunt persoane care si-au facut adevarate camere din aceste uscatoare.

  2. Am scris și aseară .scriu și azi ,și o să scriu și mâine și de câte ori văd vreo neregulă la aplicarea hotărârii CJL, lcu privire la scuipatul pe stradă ,aruncarea la întâmplare a gunoaielor ,uscatul rufelor sau bătătoarelor de covoare din incintele blocurilor de LOCUINȚE .Dacă vom reuși ,cu siguranță că lucrul ăsta nu va trece neobservabil .Cred că toată Europa va fi cu ochii pe noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.