Uniunea Social Liberală şi-a lansat astăzi candidaţii pentru cele 10 posturi de parlamentari ce vor fi puse la bătaie la Buzău pe data de 9 decembrie.
Optimişti şi încrezători în șansa lor, candidaţii s-au prezentat, cu o excepție, în faţa susţinătorilor adunaţi în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău. Singurul care a lipsit a fost deputatul Adrian Mocanu și nu că s-ar fi retras, așa cum a precizat prezentatorul evenimentului, ci pentru că ar fi fost ținut la pat de o răceală puternică.
Primul înscris la cuvânt a fost președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu, care a vrut să anunțe, primul, că după problemele întâmpinate în alegerile locale, USL este unită la Buzău.
„Mă bucur că suntem cu toții astăzi prezenți aici la lansarea candidaților USL Buzău. Mă bucur pentru că după campania pe care am avut-o în vară a venit momentul să spunem că USL este unită la Buzău și eu sunt primul care vă spun că de astăzi și până pe 9 decembrie nu trebuie să mai vorbim de PNL sau de PSD. Nu trebuie să mai existe orgolii sau neînțelegeri”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Și primarul Constantin Boșcodeală a declarat că are încredere în fiecare dintre candidați dar și în susținătorii din teritoriu, fie ei membri PNL, PSD sau PC.
„Nu putem aștepta la loteria redistrubuirii ci trebuie să câștigăm împreună alegerile și să formăm un Guvern responsabil. USL trebuie să câștige alegerile și să dea speranța oamenilor”, a precizat șeful PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
După discursurile celor doi lideri de partid, fiecare dintre cei 9 candidați prezenți la evenimentul de la Sala Mare a Consiliului Județean, au luat pe rând cuvântul și au spus în fața audienței ce au de gând să facă în funcțiile pentru care candidează la 9 decembrie.
George Scutaru, președinte al PNL Buzău și candidat pe Colegiul 1 de deputați, pentru al treilea mandat a punctat că are încredere în echipa de candidați de la Buzău.
„Avem nevoie de dezvoltare, de locuri de muncă pentru că cea mai bună protecție socială este crearea locurilor de muncă. Suntem 10 candidați, oameni cu bune și cu rele, asta e, perfect e numai Dumnezeu, dar suntem convinși că putem să ne strângem împreună pentru Buzău”, a declarat încrezător în șansele Uniunii Social Liberale la Buzău, deputatul George Scutaru.
Viceprimarul Buzăului, Marcel Ciolacu, candidat pe Colegiul 7 de seputaţi, a mărturisit că din anul 1990 face campanii electorale și că până acum nu a pierdut nici una pentru că a crezut în candidații propuși de partid și în buna lor credință.
„Eu, Marcel Ciolacu, cred în USL, cred în Victor Ponta, cred în Crin Antonescu, cred în Constantin Boșcodeală, președintele PSD Buzău și prietenul meu, cred în Cristi Bîgiu, președintele CJ și prietenul meu, cred în primarul de la Vernești, domnul Dan Năstase dar și în viceprimarul nostru. Astăzi, împreună în USL avem șansa să câștigăm toate mandatele. Putem avea zece din zece”, a precizat viceprimarul Marcel Ciolacu.
Galant, Ciolacu și-a încheiat discursul oferind un buchet de flori singurei femei înscrise în lupta electorală de la Buzău, liberala Doina Tudor.
Emoționată de momentul discursului în fața unei săli arhipline dar și de gestul viceprimarului Buzăului, Doina Tudor, a avut parte și de peripeții în debutul discursului său. În încercarea de a se fac cât mai bine auzită, Doina Tudor a scăpat microfonul și pentru a demonstra că PSD și PNL sunt alături cel care i-a oferit o mână de ajutor a fost tot social-democratul Marcel Ciolacu.
„Faptul că ne-am adunat aici astăzi cu toții dă un semnal clar de forță și unitate pentru a demonstra că suntem o mare familie. Ceea ce s-a întâmplat în iunie în acest județ cu ajutorul dumneavoastră trebuie continuat și acest drum pe care am pornit are doar un singur final posibil-victorie. Doar așa vocea județului și a locuitorilor săi se va face auzită între cele 41 de județe ale țării. Mă alătur celorlalți 9 candidați USL pentru Buzău și vreau să vă asigur că o să fac tot ce pot pentru Buzău, pentru această zonă și oamenii de aici, în mandatul pe care sper să îl pot obține cu ajutorul dumneavoastră”, a declarat candidata pe Colegiul 2 de Senat, Doina Tudor.
Singurul ceva mai rezervat în discurs a fost candidatul USL pentru Colegiul 3 Senat, Victor Mocanu. Temându-se parcă de o replică pe măsura faptelor din vara acestui an când a candidat la șefia Consiliului Județean împotriva voinței liderilor USL, Mocanu a făcut apel la unitate chiar dacă în trecut în interiorul alianței de Buzău au existat mari neînțelegeri, provocate chiar de domnia sa.
„Un risc pe care îl văd în această perioadă este acel al colaborării defectuase sau insuficiente între liberali și social-democrați. Calculele hârtiei arată ca în condițiile unei acțiuni comune toți candidații își pot câștiga colegiile cu 50%+1 și astfel să închidem județul. Cu toții cunoaștem că alegerile locale au adus în prim plan neînțelegeri între PSD și PNL la nivelul județului. Eu unul știu foarte bine acest lucru și în discuțiile pe care le-am avut cu colegii din PSD și PNL am punctat această realitate de câte ori am avut ocazia. Dacă vom reuși să trecem peste rănile personale șansa unui câștig semnificativ al USL Buzău la nivel național este foarte mare. Îmi doresc ca modul în care se va desfășura campania electorală pe Colegiul 3 Senat să fie o ilustrare puternică a ideii de acțiune comună pentru a aduce victoria clară a candidaților USL”, a declarat candidatul USL pe Colegiul 3 de Senat, Victor Mocanu.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.