Magazin articole funerare

Din păcate, Spitalul Județean Buzău este una din unitățile spitalicești în care, în ultima vreme, ies la iveală tot mai multe nereguli, soldate din nefericire și cu pierderi de vieți omenești. Acest lucru aruncă o pată neagră pe obrazul actualei conduceri a spitalului dar și a medicilor buzoieni care au ajuns să fie considerați un exemplu de neurmat. Cu toate acestea, cineva are de câștigat de pe urma morților înregistrate în cea mai mare unitate spitalicească din județ. Este vorba chiar de un angajat al spitalului, șeful Secției de dezinfecție, care este și patron al unei societăți de pompe funebre. Până aici, nimic neobișnuit doar că societatea de pompe funebre funcționează cu un punct de lucru chiar în incinta spitalului iar acest lucru este complet ilegal. La începutul anului 2012, societatea patronată de Marin Tomel, omul care se ocupă și de dezinfecția Spitalului Județean Buzău, a obținut de la Consiliul Județean condus la acea vreme de Victor Mocanu un aviz pentru deschiderea unui magazin de produse mortuare și sicrie chiar în incinta Spitalului Județean. În baza avizului, vechea conducere a spitalului a permis construirea și deschidea unui punct de lucru al societății respective chiar la poarta din strada General Grigore Baștan a Spitalului Județean. Acest lucru s-a și făcut, firma construindu-și rapid un spațiu și rupând o bucată din gardul spitalului pentru a-și face acces atât din stradă cât și din curtea unității sanitare. Pentru că punctul de lucru al societății respective se află construit pe un teren aflat în proprietatea Consiliului Județean, la începutul acestui an ar fi trebuit obținut un nou aviz pentru funcționarea acestui magazin de produse mortuare, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Magazin Pompe funebre
Cu toate acestea, magazinul funcționează la foc continuu și, mai mult, în fiecare dimineață la intrarea pe poarta 2 a Spitalului Județean Buzău poate fi observată o coroană din flori artificiale pentru o… mai mare încredere a potențialilor pacienți în serviciile medicale oferite la Buzău.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adrian Bratosin, a certificat faptul că administratorul societății care deține magazinul de produse mortuare este angajat cu contract de muncă al Spitalului Județean Buzău pe postul de asistent medical, responsabil al Serviciului de Prevenire și Control al Infecțiilor Nozocomiale, dar nu a putut preciza cum a fost posibil ca acesta să obțină aprobările necesare pentru punctul de lucru din incinta Spitalului Județean.

Tomel Marin
Marin Tomel(centru) asistent SPCIN

Contactat telefonic pentru a obține un punct de vedere în legătură cu amplasarea magazinului de articole mortuare în incinta Spitalului Județean, secretarul județului, Laurențiu Gavrilă, ne-a comunicat că a demarat verificări în acest caz pentru a vedea cum a fost posibil să fie permisă funcționarea unui astfel de magazin în incinta unității medicale.
Așa se face că de ani buni, Spitalul Județean Buzău nu reușește să se afirme prin vreo reușită medicală, dar se poate „mândri” cu o serie de premiere nedorite, cum este și funcționarea unui magazin de articole și servicii mortuare in incinta unei unități, unde oamenii vin tocmai în speranța că nu vor avea parte curând de așa ceva.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.