politist rural

Polițistul care a refuzat o șpagă de 15 mii de euro de la un afacerist din București prins la volan băut și cu carnetul  anulat  lucrează în sistem din anul 1994. El are 45 de ani,  este agent șef principal și activează în cadrul Biroului Rutier de la Poliția municipiului Buzău.  De-a lungul carierei sale în Poliție a  obținut numai calificativul foarte bine, nefiind implicat niciodată în vreun scandal.

Cunoscuții polițistului spun că acesta își face treaba exemplar iar atitudinea lui la serviciu impune respect. De altfel, cei care îl cunosc pe agentul șef principal povestesc că omul și-a tras pe dreapta inclusiv colegi din cadrul IPJ Buzău pentru a le verifica actele ori dacă au consumat alcool.

Omul a refuzat o șpagă de 15 mii de euro de la un afacerist din București care a fost prins în noaptea de 5 spre 6 mai în municipiul Buzău în timp ce conducea băut iar permisul de conducere îi era anulat de ani buni. Practic, este vorba despre veniturile pe care un agent șef principal de poliție le-ar obține de la serviciu în aproape 3 ani de zile.

Afaceristul în vârstă de 39 de ani, Daniel Vârgolici, i-a promis polițistului 15 mii de euro pentru a-l scăpa de dosar penal  iar două zile mai târziu de la consumarea acestei scene i-a oferit omului legii de la Buzău 1800 de euro și 1000 de lei, cu promisiunea de a-i înmâna cât de curând și restul sumei promise. Numai că polițistul și-a anunțat superiorii iar DNA a organizat un flagrant în urma căruia afaceristul a fost prins cu mita-n mână. Bărbatul a fost reținut și cel mai probabil va fi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Daniel Vârgolici este un pasionat de enduro, un motociclist de performanță, cunoscut de amatorii acestui sport ca o persoană liniștită, care nu consumă alcool. Cu atât mai mare a fost surprinderea celor care –l cunosc pe bucureștean când au aflat din presă că acesta are permisul anulat de mai multă vreme și că a încercat să mituiască un polițist cu 15 mii de euro.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.