Predoiu Catalin
După demisia premierului Victor Ponta și a Guvernului, președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la negocieri pentru a identifica un prim- ministru agreat de majoritatea clasei politice. Pe de altă parte, Iohannis ar avea datoria morală de a-l numi șef al Guvernului pe buzoianul Cătălin Predoiu iar acest lucru este sesizat și de jurnaliștii din presa centrală.
„Dl. Iohannis ar trebui să-l numească pe Cătălin Predoiu. Cu el a plecat. Împreună cu partidul care l-a propus la Președinție: PNL. A plecat la pachet, ne amintim: Cătălin Predoiu ca premier. Deci, el este obligat, în clipa de față, prin înțelegerea pe care a avut-o cu partidul său, să-l numească pe Cătălin Predoiu”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul recunoaște, însă, că este posibil ca „ecuația politică” să nu permită așa ceva, să nu se ajungă la o formulă acceptată de actuala putere, de către coaliția la putere, pentru ca dl Predoiu să devină premier. Probabil că vor avea loc negocieri foarte complicate, spune Cristian Tudor Popescu.
Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu mai spune că dacă PSD va încerca să își aducă în fruntea Guvernului un nou premier atunci partidul nu va avea decât de pierdut.

„Dar aș mai observa ceva. Dacă domnii aceștia rămași la putere, conduși în continuare de dl Dragnea, de dl Oprea, care rămâne președinte al partidului său, de dl Tăriceanu, deci, coaliția la putere, dacă rămâne să conducă ea în continuare, au și spus, domnule, deci a plecat Ponta, noi rămânem și guvernăm în continuare cu alt premier, tot de la noi. Bun! Atunci, cu fiecare săptămână cu care vor mai rămâne la putere, vor mai pierde cinci procente în alegerile de anul viitor. Pe fondul a ceea ce s-a întâmplat acum, o guvernare în continuare a coaliției conduse până ieri de Ponta nu văd cum ar putea să crească sau măcar să rămână constantă în încrederea românilor. Dimpotrivă, n-are decât să scadă. Vor pierde garantat alegerile de anul viitor”, avertizează editorialistul.

1 COMENTARIU

  1. […] După demisia premierului Victor Ponta și a Guvernului, președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la negocieri pentru a identifica un prim- ministru agreat de majoritatea clasei politice. Pe de altă parte, Iohannis ar avea datoria morală de a-l numi șef al Guvernului pe buzoianul Cătălin Predoiu iar acest lucru este sesizat și de jurnaliștii din presa centrală. „Dl. Iohannis ar trebui să-l numească pe Cătălin Predoiu. Cu el a plecat. Împreună cu partidul care l-a propus la Președinție: PNL. A plecat la pachet, ne amintim: Cătălin Predoiu ca premier. Deci, el este obligat, în clipa de față, prin înțelegerea pe care a Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.