Societatea buzoiană VAE Apcarom este una din cele 16 beneficare ale unor fonduri guvernamentale ce ar putea duce la crearea de noi locuri de muncă dar și la creșterea competitivității singurei societăți buzoiene specializate în producția de echipamente de cale ferată.
Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu a semnat, în perioada 9 – 27 iulie, 16 contracte de finanţare nerambursabilă, în valoare de 486 milioane lei, în cadrul programului de susţinere a investiţiilor productive realizate de firmele mari.
Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă, acordată din fonduri publice (Fondul European de Dezvoltare Regională şi buget de stat), este de 154,56 milioane de lei.
„Prin implementarea acestor proiecte se vor crea 1.925 locuri de muncă, iar finalizarea lor va contribui la dezvoltarea investiţiilor productive ale beneficiarilor şi la creşterea competitivităţii societăţilor prin creşterea cifrei de afaceri şi a exporturilor”, se menţionează în comunicat Ministerului Economiei
Contractele sunt încadrate în POS CCE axa prioritară 1 – „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”, operaţiunea – „Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile destinat întreprinderilor mari”.

Pe lângă Vae Apcarom mai beneficiază de astfel de ajutoare societățile Electroargeş – Curtea de Argeş, Taparo din Tg. Lăpuş, Rematholding CO din Bucureşti, Mechrom Industry Mărăcineni, Flaro Prod Sibiu, Rus Savitar Dumbrăviţa, Izometal Magellan Timişoara, Artifex Focşani, Omco România din Iaşi, Zez Zollner Satu Mare, Viking Profile Filipeştii de Pădure, Trotustex Bacău, CML Innivative Technologies Sibiu, Guhring Sibiu și Hella România din Timişoara.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.