Proiect ambițios de reabilitare a Liceului Pedagogic „Spiru Haret”. Construită în 1923 clădirea unde funcționează, astăzi, Liceul Pedagogic are nevoie urgentă de reparații. Conducerea unității a întocmit un studiu de fezabilitate care a fost deja aprobat în Consiliul Local Municipal iar primele lucrări ar putea demara în iarna acestui an.
Primele lucrări vor începe la subsolul clădirii, sub cantină, unde există un spațiu destul de generos care după igienizare și dotare va putea găzdui actuala spălătorie și spațiile de depozitare ale școlii. Astfel, spațiile ocupate în prezent de aceste utilități vor putea fi recuperate pentru înființarea unor noi săli de clasă ce vor deservi, cel mai probabil, grădinița.
„Se vor face lucrări la internat de reamenajare și redimensionare. Se va creea o baie pentru fete iar acele dormitoare uriașe vor fi recompartimentate astfel încât să creeze o intimitate. Totodată, va fi schimbată tâmplăria care eeste foarte veche și trebuie adusă la anumite standarde”, a declarat directorul liceului, profesorul Constantin Coman.
Lucrări se vor efectua și la pardoseală, tâmplăria interioară, acoperiș dar și pentru consolidarea rotondei.
„Rotonda nu a fost consolidată prin proiectul cu Banca Mondială din 1999-2003 iar acest lucru este absolut necesar deoarece arcadele sunt fisurate și trebuiesc făcuți niște stâlpi de susținere serioși ”, a precizat Constantin Coman.
În reamenajare va intra și grădina liceului dar și gardul ce înconjoară unitatea de învățământ în așa fel încât să se păstreze înfățisearea de odinioară, lucru absolut obligatoriu în cazul monumentelor istorice.
Totodată, în curtea interioară a liceului se inteționează amenajarea unui spațiu verde asemănător unui campus în jurul stejarului extrem de bătrân aflat în interiorul trapezului.
Lucrările se vor desfășura pe etape și deocamdată nu s-a luat în calcul mutarea anumitor clase ale liceului mai ales că instituția are nevoie de noi spații prin introducerea clasei pregătitoare. Totuși, din lipsa spațiului, conducerea Liceului Pedagogic împreună cu cea a Inspectoratului Școlar fac demersuri către Primărie pentru a se identifica o soluție astfel încât cele patru clase oferite gratuit Universității București să fie mutate în spațiul unei alte unități de învățământ unde nu se desfășoară cursuri în a doua parte a zilei.
Chiar și așa când se vor începe lucrările la corpul doi nu este exclusă nici relocarea anumitor clase ale liceului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.