Cine are carte... predă

Astăzi, Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) validează dosarele profesorilor merituoşi din judeţ, care s-au luptat în diplome şi premii, activităţi extraşcolare, elevi olimpici şi cercetare ştiinţifică, pentru a obţine, timp de patru ani, un spor salarial lunar de 25 la sută. Lupta a fost încinsă şi s-a soldat cu reclamaţii anonime şi cu 41 de contestaţii, din cele 373 dosare depuse. Printre dosare, şi cel al şefei IŞJ.

 

Din cele 41 de contestaţii depuse, 16 au primit cu unu sau două puncte în plus, iar trei au fost tot uşor depunctate, o a patra fiind un caz cel puţin ciudat de depunctare masivă, de la 47.50 cât obţinuse iniţial, dosarul a scăzut la 25.50 puncte, din totalul de 100. Totuşi, doar 188 dosare vor primi validarea finală, jumătate din cerere. Florina Stoian, şefa IŞJ, spune că rolul comisiei este să distribuie echitabil gradaţiile pe discipline: „Au fost discipline, ca Limba şi literatura română, unde numărul de dosare a fost foarte mic. Nu ştim de ce. Acestei discipline i s-au repartizat mai multe gradaţii de merit decât dosarele, iar cele care nu se vor da profesorilor de română, se vor distribui către alte discipline”, a explicat inspectoarea generală.

 

Gradaţiile de merit au provocat antipatii considerabile în rândul competitorilor. Cele mai multe cereri vin, aşa cum se vede şi din tabelul de mai jos, din partea educatoarelor şi învăţătorilor: „Dânşii au prins mai multe diplome, activităţi, premii la dosar. Evident că supărări au fost. Unii au prins în opis competiţii şcolare locale, care nu se încadrează în nomenclatorul oficial. Aş vrea să nu se creadă că ascund faptul că mi-am depus şi eu dosarul pentru gradaţie”, ne-a declarat Florina Stoian. După validarea de astăzi, cei care au în continuare nemulţumiri se pot adresa direct Ministerului Educaţiei. Iar aceşti nemulţumiţi sunt, cum puteţi citi în articolul: Gradaţiile de merit pentru dascăli se lasă cu acuzaţii de „intimidare pe orice căi, în văzul tuturor!”


 

Lista IŞJ a disciplinelor şi numărului de dosare pentru gradaţii de merit

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.