Valorificarea potențialului turistic al județului a fost și reprezintă o prioritatea a președintelui CJ Petre Emanoil Neagu. În cei patru ani de mandat au fost realizate în primul rând investiții majore în infrastructura rutieră, pasul necesar pentru ca turiștii să poată avea acces la multe dintre obiectivele din Buzău.

„În acest mandat de preşedinte al Consiliului Județean Buzău am avut ca prioritate zero modernizarea infrastructurii rutiere din județ şi a infrastructurii de sănătate. Am atras fonduri europene de 80 milioane de euro, dar am pus accent şi pe investițiile din fonduri guvernamentale şi proprii. Toate aceste realizări au creat premisele dezvoltării turismului din județul Buzău, care reprezintă o prioritate pentru mine”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

Pe lângă infrastructură, o serie de alte obiective turistice au fost reabilitate s-au au început lucrările de reabilitare (Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Casa Vergu Mănăilă,  fostul Spital Brătianu etc) iar pentru altele au fost  depuse proiecte ce urmează să primească finanțare europeană.

„ Restaurarea castrului roman de la Pietroasele și realizarea unui muzeu de sit, restaurarea monumentului Fântana lui Mihai, amenajarea Minei de chihlimbar de la Colți, amenajarea accesului către obiectivele turistice din județ sau piste de biciclete în Sărata-Monteoru sunt câteva dintre obiectivele peoiectului de valorificare a potențialului turistic al județului Buzău, pe care l-am aprobat prin Hotărâre a CJ și l-am propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional”, a spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.