Sunteţi o persoană cunoscută în mediul militar, mai puţin în mediul civil şi politic. Să încercăm să spunem buzoienilor cine este Vasile Murguleţ şi de când cochetează cu politică ?

Sunt absolvent al Academiei Tehnice Militare – inginer comunicații militare. După absolvire am ocupat funcții tehnice și de comandă  în unități militare din municipiul Buzău, contribuind la operaționalizarea unor structuri puse la dispoziția NATO, la instruirea și  formarea profesională a multor militari. Mulți dintre aceștia participând la misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Balcanii de Vest etc.. După 36 de ani pe care i-am dedicat unei cariere militare împlinite, în 2013 am ieșit la pensie.

Am 58 de ani, sunt casătorit și am 2 copii. În politică sunt un ,,începător” ,militarii neavând voie să facă politică.

Cum aţi „pătruns în plutonul” pentru primărie „comandat” de inginerul Constantin Toma ?

După ieșirea la pensie doream să mă implic în viața comunității și să-mi aduc un aport la transformarea municipiului Buzău într-un oraș modern, european. Domnul inginer Constantin Toma  a venit cu un program viabil și realist pentru relansarea Buzăului. Pentru aceasta a dorit să vină cu o echipă formată din oameni cu experiență din mai multe domenii care să-l sprijine în realizarea programului. Am acceptat cu onoare să fac parte din această echipă avînd încredere în îndeplinirea proiectelor din program. Domnul Toma are o bogată experiență în crearea locurilor de muncă, atragerea de investiții și obținerea de fonduri europene și sunt convins că va  face posibilă realizarea îndrăznețelor proiecte propuse.

Să înţelegem că, pe viitor, va coborî militaria din turla Palatului Comunal ? Spun asta cu gândindu-mă la seriozitate, punctualitate, disciplină şi respect faţă de cetăţean.

În ,,plutonul” pentru primărie se întâlnesc tinerețea cu maturitatea, experiența profesională cu experiența politică, entuziasmul cu înțelepciunea. Pentru îndeplinirea programului ar putea fi nevoie chiar și de rigoare și disciplină militară. Sunt convins că se  va lucra într-un climat corect și sănătos unde transparența, și respectul față de cetățeni vor fi pe primul plan.

Cum vi se par proiectele pe care domnul Toma va încerca să le implementeze în municipiu cu sprijinul consiliului local?

Proiectele domnului Toma sunt, de fapt, dorințele cetățenilor municipiului Buzău, programul fiind elaborat în urma întâlnirilor și discuțiilor cu buzoienii. Sunt proiecte îndrăznețe care vizează reabilitarea infrastructurii municipiului, relansarea economică și crearea de locuri de muncă, reorganizarea transportului public, realizarea unui mediu curat și sprijinirea performanței elevilor. An de an elevii buzoieni obțin rezultate deosebite la concursurile școlare și olimpiadele naționale și internaționale. În program este un capitol care se referă la sprijinirea și modernizarea învățământului buzoian. Tinerii sunt viitorul unei națiuni și trebuie să avem grijă de viitorul nostru. Printre proiecte sunt câteva care vizează și pe militari. Mă refer doar la refacerea Cercului Militar Buzău, amenajarea de cluburi pentru pensionari, construirea și modernizarea de grădinițe și creșe pentru copii. Clădirea Cercului Militar, monument istoric cu o arhitectură deosebită, a fost construită în anul 1914 și asigura desfășurarea de activități cultural-educative și recreative pentru militari și familiile acestora Militarii buzoieni participă cu succes în teatre de operații și suntem mândri de ei atunci când participă la ceremoniale militare organizate cu diferite ocazii. Un militar care participă la o misiune într-un teatru de operații își lasă  familia pentru o perioadă de 6-8 luni și își desfășoară activitatea într-un mediu ostil cu riscuri majore. În această perioadă soția trebuie să se descurce cu serviciul, îngrijirea și educarea copiilor și întâmpină greutăți în rezolvarea unor probleme comunitare. Ca un bun cunoscător al sistemului militar voi propune și susține proiecte care vizează problemele lor și când spun militari mă refer la toți cei care își desfășoară sau și-au desfășurat activitatea în structuri din sistemul național de apărare și securitate națională.

Aţi luat contact cu viitorii colegi consilieri. Câtă încredere aveţi în echipa care va constitui noul Consiliu Local ?

Da, am luat contact și am constatat că sunt oameni cu multă experiență care au făcut performanță in domeniile lor de activitate. Sunt convins că va fi o echipă unită și puternică care-l va sprijini pe primar și îi va mulțumi pe buzoieni.

Cum credeţi că se va schimba Buzăul în următorii patru ani ? În ce domeniu va excela ?

Cred că Buzăul va suferi transformări profunde, devenind un oraș modern, cu o administrație sănătoasă, cu un mediu curat, o economie revigorată și un învățământ performant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.