Constantin BOSCODEALA

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost taxat dur de magistrata de la Judecătoria Brașov pe masa căreia s-a aflat dosarul ”Gloria” în care edilul buzoian a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, fără ca decizia să fie definitivă. În motivarea deciziei care se întinde pe 17 pagini, judecătoarea a descris în termeni extrem de severi atitudinea primarului din timpul procesului.

„Instanţa va reţine că inculpatul a acţionat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, profitînd de statutul funcţiei pe care a ocupat-o manifestînd uşurinţă în realizarea competenţelor sale, pe care cu extrem de mare lejeritate le-a depăşit. Se va reţine de asemenea şi atitudinea de totală neasumare a activităţii infracţionale, prin oferirea unor explicaţii simpliste, superficiale şi unilaterale, caracteristice unei persoane care a făcut din politică un mijloc abil și demagogic de realizare a intereselor sale, sau ale altor persoane private”, se arată, printre altele, în motivarea sentinței. Judecătoarea a apreciat însă că inculpatul are un nivel ridicat de educaţie, este ancorat familial şi social.
Între primarul Boșcodeală și judecătoarea Carmen Anemaria Groapă, care l-a trimis după gratii, a existat tot timpul o stare de tensiune. După termenele de la Brașov, Boșcodeală spunea în urmă cu ceva vreme: „doamna judecătoare e foarte tânără, 35- 40 de ani, sper să aibă capacitatea de a judeca un asemenea proces” iar cu altă ocazie spunea, tot cu referire la judecătorea de la Brașov „trebuie să ştii foarte bine ce înseamnă abuzul în serviciu. Or, cine poate şti ce e ăla abuz în serviciu ? Cine are experienţă în România în aşa ceva ca să vii apoi să decizi că cineva a comis abuz în serviciu”.
Cum motivarea sentinţei pronunţată luna trecută de Judecătoria Braşov împotriva primarului Boşcodeală a fost redactată, e lesne de dedus că în cel mai scurt timp, probabil săptămâna viitoare, instanţa va fixa un prim termen pentru judecarea căii de atac. Aici, sentinţa va fi dictată de doi judecători. Dar, nu doar Boșcodeală a făcut apel ci și procurorii, nemulțumiți probabil de faptul că edilul buzoian a fost absolvit de una dintre acuzațiile DNA, aceea de atribuirea gratuită a stadionului către echipa de fotbal Gloria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.