Ductil Steel

Aproape 90 la sută din angajații Ductil Steel Buzău au început lucrul la începutul săptămânii la o lună de când au fost trimiși acasă. Activitatea a fost reluată la doar jumătate din capacitate pentru că nu toate secțiile fabricii, deținute de grupul Mechel la Buzău, pot lucra de vreme ce nu s-a reluat lucrul și la cei care le asigură materiile prime. Cu toate acestea angajații secțiilor unde nu s-a reluat activitatea au fost trimiși să lucreze în secțiile unde există comenzi și doar 10 la sută mai sunt la acest moment acasă.
„Luni s-a reluat activitatea la Ductil Steel la 50 la sută din capacitate. Se lucrează pe anumite secții, unele sunt în reparației capitală iar după ce se va relua activitatea la Târgoviște vom relua și activitatea laminorului. Nu avem deocamdată program la secția de plase sudate dar oamenii sunt aduși și lucrează în altă secție pentru o comandă ce trebuie onorată pentru Algeria”, a declarat liderul de sindicat de la Ductil Steel, Gheorghe Botică.
Angajaţii de la Ductil Steel Buzău au fost trimişi acasă în luna decembrie, pe motiv că nu mai erau comenzi iar activitatea se desfăşura în pierdere. Acum după reluarea activității angajații sunt optimiti mai ales pentru că șefii le-au explicat că din luna martie au comenzi până la finele anului 2013.
„Începem anul cu ceva optimism pentru că directorul general ne-a dat speranțe spunându-mi că din 10 martie, după reluare activității la laminor vom lucra în plin având comenzi până la finele lui 2013”, a precizat liderul de sindicat Gheorghe Botică.
Societatea buzoiană Ductil Steel este deținută de grupul rus Mechel și are la în jur de 830 de salariați cu un salriu minim pentru muncitorii calificați de 1.500 de lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.