Niculae Marinescu

Fostul șef al IPJ Buzău din perioada 2002-2005 comisarul-șef Niculae Marinescu a fost numit miercuri miercuri, în funcţia de şef al Poliţiei Ilfov, după eliberarea din funcţie a lui Emanuel Nica, în urma cercetării sale disciplinare, potrivit unor surse din Poliţie.
Marinescu a fost la comanda IPJ Buzău în perioada 2002-2005 când a fost înlocuit de Viorel Ștefu, în prezent inspector-șef al IPJ Ialomița. Niculae Marinescu a fost până în prezent director adjunct la Poliţia Capitalei.
Niculae Marinescu a mai fost numit șef al poliției Capitalei în primavera lui 2012 dar a fost schimbat din funcție după doar o oră. Decizia de schimbare a lui Marinescu a venit după ce presa a relatat că Niculae Marinescu este cel care i-a semnat lui Gheorghe Vlădan, asasinul de la coaforul din zona Perla, permisul de port armă în 2010.
Ulterior el a fost cercetat în cazul Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, pe motiv că, din funcţia de şef al Serviciului Arme, îi semnase acestuia permisul de port-armă.
Ulterior, procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale a lui Nicolae Marinescu, după ce au constatat că în anul 2010, când Vlădan a obţinut documentele necesare achiziţionării armei de foc, Marinescu a respectat legea.
Şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, cercetat disciplinar după ce în toamna anului trecut la instituţia condusă de acesta a fost declanşat un control în urma uciderii japonezei Yurika Masuno, a fost eliberat din funcţie săptămâna trecută.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.