Consiliul Județean Buzău a venit, joi, cu două vești bune pentru buzoieni. Președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că a semnat, miercuri, ordinul de începere a lucrărilor pentru noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Licitația s-a încheiat iar lucrarea care va începe cuprinde proiectare și execuție astfel că până la vară când se va putea lucra efectiv în teren proiectantul va finaliza planurile după care va fi construită noua aripă a celei mai mari unități spitalicești din județ urmând ca din vară să se înceapă efectiv lucrările care nu trebuie să dureze mai mult de doi ani. În urma licitației, câştigătoare a fost asocierea formată din Integral S.A. – lider de asociere, Studio SQM – asociat 1 şi Climatronic BMS – asociat 2. Noua Unitate de Primiri Urgențe va costa aproximativ 4,5 milioane de euro din care 1,5 milioane sunt fonduri europene iar alte 3 milioane de euro din fonduri proprii ale Consiliului Județean.

„Lucrările vor dura maxim 2 ani și trebuie să ne mobilizăm și să facem așa încât să putem crea front de lucru pentru desfășurarea lucrărilor fără să împiedicăm activitatea care se desfășoară acolo”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

O altă veste pe care președintele Petre Emanoil Neagu a dat-o joi buzoienilor este aceea că la Spitalul Județean de Urgență Buzău vor veni în ajutorul medicilor 13 voluntari, studenți ai Universității de Medicină din București. Cei 13 voluntari vor ajunge la Buzău după ce Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență în acest sens fără a asigura însă si sursa de finanțare pentru activitatea voluntarilor în teritoriu. Cu toate acestea Neagu a spus că instituția pe care o conduce va identifica resursele financiare necesare.

„Guvernul României a dat o OU și or să vină aproximativ 13 voluntari la Buzău. E un lucru fantastic noi îi vom primi bine și sperăm ca o parte din ei după terminarea studiilor și vor rămâne la Buzău. Toate bune și frumoase dar nu s-a asigurat finanțare. Noi trebuie să le asigurăm cazare, masă și toate cele. O să facem eforturi să rezolvăm această problemă dar rog pe toată lumea care are putere de decizie la Centru să se gândească și la sursele de finanțare pentru că, din nefericire, CJ Buzău nu a primit un leu din rectificări în acest an. Este bine să lăudăm la televizor și să realizăm anumite lucruri dar trebuie să ne gândim și la sursele de finanțare. Vom face tot ce putem să găsim surse dar și noi depindem de anumite resurse. Să se termine și alegerile astea pentru că toată lumea doar vorbește și nu se întâmplă nimic”, a spus Petre Emanoil Neagu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.