Un număr de 2609 buzoieni au primit până la această dată vaccinul antigripal din dozele transmise județului Buzău de către Ministerul Sănătăți. Este vorba despre 6500 de doze virate până acum în județul nostru, în două tranșe, față de 30 de mii de vaccinuri, cât ar fi necesarul pentru ca toți buzoienii din categoriile de risc să poată fi imunizați.
Deși campania de vaccinare a început destul de târziu anul acesta, până la data de 8 decembrie, 2609 persoane au acceptat să fie imunizate. Cei mai conștiincioși sunt, potrivit analizelor făcute de reprezentanții DSP Buzău, bătrânii cu vârsta de peste 65 de ani, 844 de astfel de persoane primind vaccinul până acum. Din rîndul persoanelor instituționalizate s-au vaccinat 736 de persoane iar la capitolul cadre sanitare au primit serul împotriva gripei 723 de persoane.
Dacă în trecut, gravidele se fereau de vaccinul antigripal, iată că acum 6 femei însărcinate au fost vaccinate antigripal. Iar vaccinarea este recomandată de medici cu atât mai mult cu cât în ultima săptămână de raportare a infecțiilor respiratorii se constată o creștere destul de mare a virozelor și pneumoniilor.
Astfel, în perioada 1-7 decembrie, au fost diagnosticate cu viroze 2145 de persoane, foarte mulți fiind copii, și 891 cu pneumonie. Dintre acestea, 58 de persoane au ajuns la spital.
Cifrele sunt mult în creștere față de săptămâna anterioară, respectiv 24-30 noiembrie când au fost 1270 de viroze și 476 de pneumonii cu 51 de spitalizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.