Ministerul Educaţiei a anunţat că a publicat, joi, ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a în vederea admiterii la liceu, datele fiind disponibile pe pagina web admitere.edu.ro.

Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afişată şi în fiecare unitate de învăţământ gimnazial.

„Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%)”, anunţă ministerul.

În perioada 8-12 iulie absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Ministerul Educaţiei recomandă părinţilor şi elevilor să completeze un număr cât mai mare de opţiuni, ordonate cât mai realist.

Ulterior, în intervalul 9-13 iulie, fişele de înscriere vor fi validate. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 este programată pe data de 19 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc între 21 şi 29 iulie, precizează instituţia.

Potrivit ministerului, candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.