untitled-1

Dacă vremea se va îmbuna de Paște, buzoienii nu vor avea prea multe variante pentru a merge la picnic, în afara locurilor știute deja. Nici o primărie din județul Buzău nu are amenajate locuri pentru picnic, cu grătare, containere, toalete ecologice și tot ce mai prevede legea care reglementează modul în care poate fi organizată o ieșire la iarbă verde cu tot ce înseamnă pentru români un astfel de eveniment.
În aceste condiții, buzoienii pot merge în aceste zile libere, dacă vremea le va permite, în zona Ciolanu Haleș. Aici, sunt amenajate de către o firmă privată măsuțe cu bănci, containere, câteva grătare iar vizitatorilor, contra unei taxe, li se înmânează saci pentru colectarea deșeurilor menajere. Gunoiul se strânge seara și se ridică a doua zi dimineață de către o firmă de salubrizare cu care investitorul privat are încheiat contract. De asemenea, buzoienilor li se permite în această zonă să vină cu grătarul propriu.
La picnic se poate merge și în zona Monteoru, pe un teren privat, în suprafață de circa un hectar, dar și la pădurea Spătaru pe un domeniu ce aparține Ocolului Silvic, în suprafață de circa două hectare. Aici sunt amenajate containere, două foișoare, două grătare mari iar grupurile sanitare sunt la Casa Pădurarului.
Atenție unde veți decide să ieșiți la iarbă verde în zilele libere și respectați regulile esențiale în aer liber! Comisarii de la Garda de Mediu anunță controale ample atât de Paște, dacă nu va ploua, dar și în zilele de 1, 2, 3 și 4 mai, când se presupune că buzoienii vor ieși la aer și vor încinge grătarele. Dacă veți fi prinși pe picior greșit, cu grătare în locuri neamenajate sau aruncând resturile menajere la întâmplare, riscați amenzi usturătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.