UPDATE: MAI a trimis în zonă un elicopter care a survolat cursul râului, în aval de zona în care s-a produs incidentul. Căutările au fost zadarnice și vor fi reluate duminică dimineață.

UPDATE: Cele cinci persoane care s-au răsturnat, sâmbătă după-amiază, cu o barcă improvizată, pe râul Buzău, două dintre acestea fiind date dispărute, încercau să ajungă acasă de la stâna la care lucrau pe celălalt mal al apei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Marius Sârbescu, cei cinci, între care şi un tânăr de 17 ani şi tatăl acestuia, plecaseră sâmbătă dimineaţă de acasă, din comuna Robeasca, pentru a se duce la stâna la care lucrau şi care era aflată pe celălalt mal al râului Buzău.

Pentru a ajunge la stână, cei cinci au folosit o barcă improvizată. Sâmbătă după-amiază, după ce în zonă a plouat abundent, iar debitul râului Buzău a crescut consideral, barca cu care cei cinci se întoceau acasă s-a răsturnat în mijlocul râului învolburat.
Trei dintre cei cinci bărbaţi au reuşit să se salveze, între aceştia fiind şi tânărul de 17 ani. Tatăl său, în vârstă de 39 de ani, şi un vecin de-al lor nu au mai reuşit să se prindă de barca improvizată, fiind luaţi de ape, potrivit sursei citate.
Cele două persoane sunt căutate, la ora transmiterii acestei ştiti, de către pompieri din cadrul ISU Buzău şi ISU Brăila, operaţiunea desfăşurându-se cu cinci bărci.
De asemenea, localnicii îi caută pe cei doi bărbaţi pe malurile răului Buzău, în ideea că trupurile lor ar fi putut fi aduse la suprafaţă de apele învolburate.
Reprezentanţii ISU Buzău au luat legătura cu cei ai Direcţiei Apele Române Buzău – Ialomiţa pentru a se încerca reducerea debitului râlui Buzău prin închiderea unui baraj din amonte.
Marius Sârbescu a mai declarat că la lăsarea întunericului căutările celor două persoane dispărute vor fi sistate, urmând a fi reluate duminică dimineaţă.
În ultimele ore, în judeţul Buzău a plouat abundent, afluenţii Buzăului mijlociu şi inferior din judeţul Buzău fiind, potrivit hidrologilor, sub avertizare cod galben de inundaţii.

Două persoane sunt date dispărute, sâmbătă după-amiază, după ce barca în care se aflau, împreună cu alte trei persoane, pe râul Buzău s-a răsturnat în dreptul localităţii buzoine Moşeşti, comuna Robeasca.

Din primele date furnizate de primarul comunei Robeasca, Domnica Vlad, în barcă se aflau cinci persoane, unele tinere, iar la un moment dat, din motive deocamdată necunoscute, ambarcaţiunea s-a răsturnat.Sursa citată a precizat că trei dintre cele cinci persoane au fost salvate, celelalte două persoane fiind date dispărute. Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje SMURD, dar şi pompieri şi echipaje de căutare, care cercetează zona în care s-a răsturnat barca.

În ultimele ore, în judeţul Buzău a plouat abundent, afluenţii Buzăului mijlociu şi inferior din judeţul Buzău fiind, potrivit hidrologilor, sub avertizare cod galben de inundaţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii continuă căutările pentru găsirea celor două persoane dispărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.