Litoral Bulgaria-2
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna iulie.
Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Astfel, în luna mai temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi pe arii restrânse cele sudice şi estice, unde se vor situa în apropierea mediilor multianuale.

În luna iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa sub normele multianuale local în sudul, sud-estul şi estul teritoriului, iar în regiunile centrale şi nordice sunt posibile cantităţi peste aceste norme.

În iulie, temperatura aerului se va situa peste media climatologică a lunii în sud-estul ţării şi local în sud, iar în celelalte regiuni va avea valori apropiate de normal. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal, local, în regiunile centrale şi vestice ale ţării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.