seismograf-2

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în zona seisimică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 143 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Conform sursei citate, cutremurul a avut loc vineri noapte, la ora 00.15.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (31 de kilometri), Târgu Secuiesc (44 de kilometri), Focşani (56 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (58 de kilometri).

Un alt cutremur de 3,6 grade în zona Vrancea, al doilea seism în ultimele 12 ore, s-a produs sâmbătă, de această dată, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 111 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a avut loc vineri, la ora 9.39, conform sursei citate.

Acesta este cel de-al doilea sesim înregistrat în ultimele 12 ore, după ce vineri noapte un alt cutremur a avut loc la ora 00.15.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului au fost Covasna (31 de kilometri), Târgu Secuiesc (44 de kilometri), Focşani (56 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (58 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.