Vicepremierul Marcel Ciolacu a primit marți, la Palatul Victoria, o delegație condusă de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, cu care a discutat despre perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, cu accent pe latura economică, domeniul energiei și agricultură.

Oficialul român a evidențiat cu acest prilej contextul favorabil creat în acest sens de evoluția economică pozitivă a României din ultima perioadă și oportunitățile pe care le oferă proiectele regionale majore de interes comun, cum ar fi proiectul de transport al gazelor naturale Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA).

Există perspective importante de cooperare între România și Ungaria, ca țări vecine și membre ale Uniunii Europene și ale NATO. Este o oportunitate pe care o putem valorifica în beneficiul ambelor state”, a declarat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat consolidarea relațiilor diplomatice și colaborarea în domeniul culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.