Vicepremierul Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, condamnă atentatul sângeros de la Barcelona și dă asigurări că Guvernul de la București a luat toate măsurile pentru ca victimele care provin din România să beneficieze de cele mai bune tratamente și metode de recuperare.
”Atentatul sângeros de la Barcelona este din nou oglinda ”noii realități” pe care niște fanatici lași vor să o impună asupra lumii civilizate. O lume pe care ei o doresc dominată de frică și de teroare, devastată de neîncredere, îngenuncheată de ură și violență fără limite. Dacă vrem să nu le lăsăm moștenire copiilor noștri o astfel de ”lume”, atunci avem datoria de a lupta. Dar nu tot cu armele urii, pentru că așa nu am face decât să le dăm satisfacție. Solidaritatea și compasiunea noastră sunt mai puternice decât toate armatele urii lor. Pentru că acestea sunt sentimente umane firești. Care ne vin natural. În timp ce ura și violența lor sunt doar învățate și exersate. De suflete moarte….
Condoleanțe familiilor îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți!
În ceea ce ne privește, ne-am asigurat că românii care au fost victimele acestui atac și care în prezent sunt spitalizați vor beneficia de cele mai bune condiții de tratament și recuperare, dar și de asistență de specialitate a Consulatului General al României la Barcelona.”, a scris vicepremierul Marcel Ciolacu pe contul său de facebook.
13 oameni au murit iar 100 au fost răniți într-un atentat comis joi după-amiază pe bulevardul La Rambla din Barcelona. Printre răniţii în atacul terorist comis pe bulevardul la Rampla, unde o furgonetă a intrat în mulţime, se află şi doi cetăţeni români, a căror stare este stabilă.
Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetăţenii români răniţi sunt internaţi.
Ministerul Afacerilor Externe menționează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.