Vicepreședintele Consiliului județean Romeo Lungu s-a aflat, potrivit inspectorilor Agenției Naționale de Integritate, în incompatibilitate pe perioada cât a fost la conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău. Agenția Națională de Integritate a emis, vineri, un comunicat în care anunță că a fost constatată starea de incompatibilitate a alesului județean acesta deținând simultan funcția de director al DJST, funcționar public,  și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Trans Buz SA.

„În perioada 01 aprilie 2013 – 20 aprilie 2016 a deținut și exercitat simultan funcția publică de conducere de director executiv și calitatea de membru în Consiliul de administrație al unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit legii art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003 Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: […] c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public […]”;.

Totodată ANI precizează că Romeo Lungu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Cel mai probabil Romeo Lungu va contesta în instanță decizia A.N.I. . Dacă judecătorii vor admite raportul întocmit de agenția Națională de integritate acesta și-ar putea pierde mandatul de consilier județean sau, în situația în care procesul va fi unul de durată, i-ar putea fi interzis dreptul de a candida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.