Victor MOCANU
Transferul liberalului Cristi Bîgiu la PSD nu va aduce nici pe departe liniștea atât de așteptată în partid. Asta pentru că, social-democrații mai vechi care urmăresc să preia puterea în PSD nu văd deloc cu ochi buni apropierea actualului lider, Constantin Boșcodeală, de președintele în funcție al Consiliului Județean.
O primă reacție, timidă, fără nume rostite explicit, dar care nu are nevoie de prea multe explicații a venit vineri seară în cadrul Conferinței Județene Extraordinare a PSD din partea senatorului Victor Mocanu, cel care nu poate trece prea ușor peste faptul că liberalul Cristi Bîgiu a fost preferat de către USL pentru un mandat în fruntea Consiliului Județean în defavoarea sa.
Mocanu le-a transmis celor aproape 400 de social-democrați strânși în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău că, personal, este de părere că PSD ar trebui să câștige aceste alegeri fără a apela la importul de politicieni.
„Acum, când săgeata PNL nu mai este îndreptată în sus ci este către pământ vreau să vă spun o părere personală, că nu avem neapărată nevoie de toți membri PNL și de conducătorii instituțiilor care sunt acum în funcție și care aparțin PNL, ci doar de aceia care ne aduc un plus de valoare, un plus de profesionalism, oameni care ne-au respectat și până acum, nu oameni care ne-au ținut la ușă, ne-au înjoșit și nu au ținut cont de noi. Cred că suntem în stare noi singuri să ne mobilizăm și să avem președintele nostru. Cred că pe 16 noiembrie ne vom da telefoane și ne vom felicita”, a transmis senatorul Victor Mocanu de pe scena Sălii Mari a Consiliului Județean.

Reacția senatorului Victor Mocanu nu a fost trecută cu vederea de președintele PSD, Constantin Boșcodeală, care a ținut să îi arate cumătrului său că decizia luată nu ține cont de poftele și părerile sale și că ar trebui să treacă peste supărările cauzate de pierderea scaunului din fruntea județului.
„Vreau să vă dau un punct de vedere asupra Ordonanței care a fost dată ca aleșii să poată trece către un alt partid în cele 45 de zile. Este foarte clar că în primul rând aceasta s-a referit la aleșii PNL care au fost practic aleși pe USL. Eu sunt sigur că fiecare dintre noi trebuie să trecem peste tot felul de animozități și să încercăm să ne gândim doar la ce este important, respectiv candidatura domnului Victor Ponta la președinția României și câștigul acestor alegeri prezidențiale absolut obligatorii nu atât din punctul nostru de vedere, cât mai ales din cel al cetățenilor României care își doresc să trăiască într-o Românie cinstită și corectă fără scandaluri la televizor și alte lucruri ” , a conchis Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.