Liberalii buzoieni au fost faultați astăzi la împărțirea bugetului județului. Conform împărțirii sumelor sub condeiul lui Victor Mocanu, încă social democrat, primăriile cu aleși liberali au primit sume mai mici cu aproape 40 la sută față de anul trecut. Și chiar dacă și-au exprimat public nemuțumirea față de această situație, liberalii nu s-au putut opune decisiv votului, având în vedere că social democrații, cu excepția lui Petre Emanoil Neagu, au votat umăr la umăr cu democrat liberalii ceea ce alimentează zvonurile ultimelor luni conform cărora Victor Mocanu urmărește să-și găsească partid care să-l susțină să câștige un nou mandat la Consiliul Județean.
Practic, ceea ce s-a întâmplat astăzi în miniparlamentul județean, când primăriile portocalii au primit cele mai mari sume de la bugetul județului, arată clar noua orientare politică a lui Victor Mocanu. Rămâne de văzut acum dacă președintele Consiliului Județean  își va găsi loc în partidul de la guvernare ori în UNPR, cele mai multe zvonuri plasându-l pe actualul social democrat în tabăra lui Gabriel Oprea, coordonată la Buzău de senatorul Ion Vasile.
Senatorul PNL, Cristi Bîgiu, prezent și el la ședința în care s-au împărțit banii județului, a precizat astăzi că prin modul în care a împărțit sumele, cei mai mulți bani fiind alocați primăriilor democrat liberale, Victor Mocanu demonstrează încă o dată că își urmărește doar propriul interes, acela de a fi susținut de cineva pentru a candida la Consiliul Județean.
”La Buzău văd că funcționează o noua alianță între PSD și PDL și s-a uitat complet de protocolul semnat la nivel național și de evenimentele care sunt la această oră în țară. Nu înțeleg de ce toți primarii USL au luat mai puțini bani decât anul trecut iar primarii PDL au luat bani mai mulți. Dacă ar fi fost președintele tuturor buzoienilor așa cum pretinde domnul Mocanu cred că ar fi făcut această împărțire echitabilă. Dialogul cu domnul Mocanu este întrerupt din cauza unor interese personale. Este nemulțumirea dânsului că nu a fost desemnat candidat al USL la funcția de președinte al Consiliului Județean. Să nu uităm că la fiecare alegeri a trecut dintr-un partid în altul iar la începutul acestui an a declarat că dacă nu va fi candidatul USL va candida din altă parte și ceea ce pot să înțeleg este că prin adoptarea acestui buget își pregătește o altă orientare politică”, a declarat senatorul liberal Cristi Bîgiu, candidatul USL la Consiliul Județean Buzău.
Ideea că Mocanu ar urma să plece din PSD și de aici împărțirea banilor către primăriile PDL a fost împărtățită și de președintele PNL, George Scutaru: ” E evident că domnul Mocanu a făcut primul pas spre părăsirea USL, la modul la care a construit bugetul. Sper să vă poată explica de ce toți banii anul ăsta se duc către drumurile județene și să nu fie adevărate zvonurile conform cărora toți acești bani vor fi alocați pentru drumurile din colegiul fiului său și poate la sfârșitul mandatului domnul Mocanu va spune și cine este în spatele firmelor care au executat lucrări la drumurile județene”.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

 1. DAR NU MAI PLEACA ODATA DE TOT DIN VIATA PUBLICA ?
  Ne-am saturat ca de mere acre de asemenea personaje sinistre , care nu au altceva in plan decat sa-si construiasca bugete pentru a le fura, ei si copiii lor!
  DOAMNE, ca nu le mai ajunge!
  PS. Va intrebati cine sunt in spatele lucrarilor consiliului judetean?
  Ia vedeti cine are la masina cu numere LIC si parcheaza toata ziua pe interzis in fata Consiliului Judetean?
  Ia vedeti pe numele cui sunt masinile de sute de mii de euro inmatriculate cu YAN cu care circula odrasla deputat ( ca doar are salariu frumos la Parlament) ?
  Le stiti cu totii, dar va complaceti in minciuna, lasitate si hotie la care sunteti partasi prin pasivitate!
  Mai au cateva luni si DISPAR pentru totdeauna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.