Victor-Ponta

pub

  • Guvernul va crește pensiile, salariul minim și va dubla alocațiile pentru copiii din familii sărace, iar  Băsescu încearcă să deturneze dezbaterea electorală și să se dea în spectacol prin minciuni

Campania electorală trebuie să fie despre cum îi protejăm pe cei vârstnici și ce perspectivă oferim celor tineri. Acestea sunt subiectele despre care trebuie să discutăm în această campanie, pentru că oamenii trebuie să știe pe cine vor alege președintele României. Prin comportamentul său, Băsescu îi împiedică pe cetățeni să urmărească temele cu adevărat importante pentru România: sistemul de pensii, sistemul de sănătate, politicile de locurile de muncă, perspectivele pentru tineri, educația copiilor. Victor Ponta nu a fost ofițer acoperit.  Victor Ponta răspuns deja la această acuzație. Nu mai e nimic de adăugat. A spus foarte clar că NU A FOST OFIȚER ACOPRIT.  Nu e nimic de justificat, pentru că nu există niciun fundament pentru acuzațiile lui președintelui. Băsescu nu a demonstrat nimic.   Nu este o noutate ce face Băsescu. A mai încercat să-l atace pe Ponta cu miciuni, vor mai urma și alte minciuni. Acesta este stilul lui Băsescu de a face politică. Atacuri josnice, fără probe, doar cu minciuni.  Astfel de declarații arată că Traian Băsescu este tulburat și frământat. Este obsedat să rămână un personaj important în România. Încearcă prin orice mijloace să fie în centrul atenției, să se dea în spectacol.  Declarațiile lui Băsescu sunt iresponsabile și îl descalifică din funcția de președinte. Astfel de declarații pun România într-o postură jenantă față de partenerii externi. Este un comportament incalificabil pentru cea mai înaltă funcție a statului român. Președintele țării trebuie să protejeze țara pe care o conduce, nu să o pună în situații dificile. Mai sunt 33 de zile până România va scăpa de Traian Băsescu și de acest stil josnic de a face politică. România are nevoie de un alt model de președinte, care să unească, să construiască, nu să dezbine și să distrugă.

Viziunea lui Victor Ponta este de a schimba radical acest mod iresponsabil de a face politică.

 

Pentru ca aceste decizii să se întâmple – pensii mărite, salariu minim crescut, alocații dublate – România are nevoie de Victor Ponta președinte! Cu 2,6% crestere economica pe semestrul I 2014, fata de semestrul I 2013, România are a opta rată de majorare a PIB real din UE, crescând de două ori mai mult decât media europeană și de peste 3 ori mai mult relativ la media zonei euro. Vom continua să distribuim echitabil beneficiile creșterii economice (chiar dacă mai mică decât anul trecut) prin realizarea îmbinării între stimularea economiei private și măsuri de creștere a veniturilor populației. Victor Ponta continuă să facă dreptate, să reducă inechitatea socială, să fie alături de pensionari si de grupurile vulnerabile.

Pensiile vor creste cu 5%! Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii tăiați de guvernul Boc și a majorat pensiile peste rata inflației. Acest proces de creștere a pensiilor și de reparație socială continua și în 2015 cu o valoare peste rata inflației. Nivelul de trai al pensionarilor trebuie sa crească – acesta este unul dintre obiectivele asumate de Victor Ponta ca premier, dar și ca viitor președinte.

Salariul minim va crește la 975 lei! Când Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, salariul minim în România era de 700 de lei. Am crescut, constant, valoarea acestui salariu, iar din 2015 salariul pe care aprox. 1 milion de români îl primesc va crește cu alți 75 lei!

Alocatiile pentru copiii care provin din familii sărace vor fi DUBLATE! Vorbim despre 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse și pentru 600.000 de copii din diverse sisteme instituționalizate. În total, 1.1 milioane de copii vor beneficia de această decizie.

De asemenea, începând cu ianuarie 2015, indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Guvernul lui Traian Băsescu a tăiat aceste indemnizații. Guvernul Ponta le crește. Persoanele cu dizabilități trebuie susținute și încurajate, nu aruncate la margimnea societății, asa cum a facut Traian Basescu și cum vrea să facă Klaus Iohannis. În timp ce guvernul PDL, format din actualii aliați ai lui Iohannis, a crescut TVA, a tăiat salarii, a impozitat pensii, a dat oameni afară, Victor Ponta a reușit să adopte măsuri care au relansat România.  Pentru ca aceste lucruri – pensii marite, salariul minim crescut, alocații dublate – să se întâmple, este nevoie să continuam modelul de creștere economică al guvernului Ponta. Aceasta înseamnă Victor Ponta – președinte și un guvern cu care acesta să colaboreze pentru a continua lucrurile bune începute.

pub


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.