Gheorghe COMAN si Vasile NISTOR

Înscăunarea noului șef al PC Buzău, deputatul Gheorghe Coman, a fost fără îndoială una dintre cele mai penibile acțiuni politice desfășurate vreodată la Buzău. Și dacă în ceea ce îl privește pe deputatul buzoian Gheorghe Coman sau pe fostul șef al PC Buzău Gheorghe Vlase nu am fi avut prea mari așteptări, nici trimisul de la centru, fostul democrat-liberal Vasile Nistor, nu a fost mai departe și a ținut morțiș să se umple de penibil cu câteva explicații demne de cascadorii râsului.
Primul care s-a dat în stambă a fost fostul șef al PC Buzău, Gheorghe Vlase, care s-a instalat în sediul partidului încă de la ora 15.30 însoțit de câțiva apropiați care i-au pregătit o primire pe cinste deputatului Gheorghe Coman.
Oamenii lui Vlase l-au întâmpinat pe noul președinte al Organizației Județene cu huiduieli iar după ce președintele executiv al Partidului Conservator, Vasile Nistor, le-a prezentat conservatorilor buzoieni hotărârea conducerii centrale aceștia au refuzat să mai iasă din sediul în care „au plătit curentul”. Mai mult, ajutați probabil de noul vicepreședinte al PC Buzău, fostul președinte al Tribunalului Buzău, Gheorghe Pană, au reușit să scoată la iveală o listă de dosare penale care ar aparține noului președinte de partid cu care au încercat să îl convingă pe președintele executiv Vasile Nistor dar și pe reprezentanții mass-media că pentru faptul că este cercetat penal, deputatul Gheorghe Coman nu merită șefia unei organizații în care sunt…. atâtea vedete.
„Am discutat ieri cu domnul Nistor la București și ne-a spus că a făcut o gravă eroare că l-a luat pe domnul Coman în partid și ne-a promis că dacă îi vom indica ce dosare penale are îl va rade în secunda doi. Rămânem în acest partid dar să nu ne amenințe și să îmi prezinte o hârtie cu revocarea mea. Nu eu, ci domnul Nistor a ridicat această organizație într-un mare scandal”, a declarat Gheorghe Vlase, fostul șef al PC Buzău.
Vasile _NISTOR În replică, președintele executiv al PC, senatorul Vasile Nistor, a explicat că la sediul PC Buzău nu s-a putut întâlni cu membrii Biroului Politic Executiv pentru că mulți dintre ei habar nu aveau că este ședință astfel că Gheorghe Vlase a chemat persoane apropiate pe care le-a montat împotriva noului președinte de organizație.
„M-am întâlnit cu doar 5 oameni din Biroul Executiv și câțiva cetățeni hotărâți să facă presiuni pentru neprimirea domnului deputat Coman. Domnul Vlase a fost revocat pentru că nu a obținut un target de punctaj mai ales că el s-a certat cu toți din USL și a candidat singur în toate organizațiile și abia a obținut 30 de consilieri iar personal a luat 20 de voturi”, a declarat Vasile Nistor.
Totodată, senatorul Vasile Nistor a explicat motivul pentru care Partidul Conservator a trecut la racolarea parlamentarilor din opoziție susținând chiar că nimeni nu s-ar putea aștepta ca Partidul Conservator să fie sfânt: „Noi, Partidul Conservator, aveam o înțelegere în USL ca să avem 5 la sută din numărul parlamentarilor dar întrucât în Parlament au intrat mult mai mulți oameni și atunci noi trebuie să ajungem la cifra negociată adică 5% din numărul parlamentarilor.”
Gheorghe _COMAN La rândul său, deputatul Gheorghe Coman, noul șef al PC Buzău l-a contrazis pe fostul șef al PC Buzău, Gheorghe Vlase asigurând pe toată lumea că are chiar și liceul și că poate demonstra acest lucru dar și că studiază și la această oră.
„Deci am și liceul și pot chiar să vă arăt și studiez chiar și la ora actuală. Vreți neapărat să știți ce? Dacă vroiam să vă spun vă spuneam dar nu vreau să vă spun. Am absolvit Liceul Industrial în Săcele iar acum mă pregătesc pentru facultate dar nu vreau să vă spun care”, a declarat deputatul Gheorghe Coman.
În apărarea lui Coman a sărit bineînțeles președintele executiv al PC, Vasile Nistor care, luându-l gura pe dinainte a fost la un pas de a-l jigni atât pe noul președinte al PC cât și pe alegătorii acestuia, afirmând că nu toți parlamentarii trebuie să fie extraordinar de inteligenți mai ales că ei reflectă calitatea alegătorilor din rândul cărora provin.
„Să nu ne așteptăm ca noi românii să avem spuma intelectualilor în Parlamentul României. Vrem sau nu vrem Parlamentul este format dintr-un segment anume al poporului român. Și cu hoți și cu mai puțini hoți, și cu deștepți și mai puțini deștepți pentru că cetățenii aleg corespondentul lor. Eu nu pot spune ce calitate are domnul Coman acum ci doar am vorbit așa de principiu”, a declarat Vasile Nistor.Gheorghe COMAN
Și pentru că deputatul Gheorghe Coman a rămas fără cuvinte a fost scos tot de seful său ierarhic pe linie de partid care a mărturisit tuturor că omul are mari emoții în fața camerei: „acum e la începutul carierei politice. Nu toți sunt foarte volubili în fața camerei. Acum nu o fi el superinteligent dar mi-a mărturisit că are emoții mari în fața camerei de luat vederi.”
Iar pentru ca trecerea deputatului Gheorghe Coman la Partidul Conservator să fie înțeleasă așa cum trebuie, tot senatorul Vasile Nistor s-a simțit dator să facă lumină în acest caz explicând cât mai serios cu putință că „Gigioacă” ar fi trecut la PC pentru ca alegătorii să nu îi mai ceară cei 20.000 de euro promiși de liderul PP-DD, Dan Diaconescu în campanie.Vasiel NISTOR
„Colegii din PP-DD vin către PC sau către alte partide din următorul motiv. Oamenii au crezut că dacă votează PP-DD vor primi 20.000 de euro iar acum când îi prinde prin colegiu le cer banii. Domnule, te-am votat, ai promis cei 20.000 de euro, acum dă-mi banii. Atunci, pentru a nu mai avea acest dialog neplăcut, se mută la alt partid”, a declarat senatorul Vasile Nistor.

1 COMENTARIU

  1. Si tembelul de Cel Mare la Focsani a fost inscaunat ca presedinte inteimar, Pe cine au ibtrebat can au decis?Dce astfel de taraturi nimeresc in politica? Pe asta barbatii nevestelor abordate de Cel mare o sa-l tamponeze odata de s-a face de ras toata filiala vancena a conseratorlor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.