Președintele Executiv al Partidului Conservator, senatorul Vasile Nistor, a ajuns, miercuri, la Buzău pentru a-l instala în funcția de președinte interimar al Organizației Județene a Partidului Conservator pe deputatul Gheorghe Coman. Întâlnirea dintre conducerea centrală a PC și fosta conducere a organizației județene a fost una extrem de tensionată în care fostul președinte Gheorghe Vlase, susținut de un grup de membri, nu a vrut sub nici o formă să pice de acord cu cele spuse de președintele executiv al PC, Vasile Nistor. Vlase și oamenii săi i-au reproșat senatorului conservator că modalitatea prin care deputatul Gheorghe Coman a fost pus șef peste noapte nu este statutară atâta timp cât Gheorghe Vlase nu a primit un document prin care să fie revocat de la conducerea filialei. În plus, fostul deputat PP-DD nu ar avea  valențe de șef de partid iar  în organizațiear fi  oameni mult pregătiți decât el.

„Conform statutului, revocarea mea trebuia făcută de Biroul Permanent al Partidului din care și eu fac parte. Nu au putut să ne impună fără hârtii un președinte pe care îl vor ei (nr. conducerea partidului). Are extrem de puțină experiență politică și are 8 clase și o școală de șoferi și credem că nu poți opune niște infractori în fața unor magistrați. În plus de asta, domnul Gheorghe Coman are o serie de dosare penale pentru exploatări ilegale ale prundului Buzăului. Întâlnirea a fost un set de amenințări de la un cap la altul și i-am spus doar să nu ne amenințe ci să ne prezinte hârtii prin care sunt revocat”, a precizat președintele Organizației Județene a PC Buzău, Gheorghe Vlase.

Pentru că atmosfera din sediul Partidului Conservator era extrem de tensionată iar susținătorii lui Gheorghe Vlase nu au dorit să iasă din sediu pentru a se putea susține conferința de presă, președintele executiv al PC și noul președinte interimar al Organizației Județene a PC Buzău au mers la Biroul Parlamentar al deputatului Gheorghe Coman, acolo unde au făcut precizări legate de noua conducere a Organizației Județene.

Aici, președintele executiv al PC, senatorul Vasile Nistor a  explicat pe larg care au fost motivele pentru care fostul lider al PC Buzău a pierdut funcția de președinte interimar în favoarea deputatului Gheorghe Coman.

„Am făcut o evaluare a tuturor organizațiilor județene ale Partidului Conservator iar organizația din Buzău a obținut un punctaj foarte mic. Nu știu de ce domnul Vlase s-a certat cu toată lumea din USL și a candidat singur dar cert este că în urma alegerilor locale a obținut doar 30 de consilieri locali în județ iar dumnealui a obținut în cursa pentru Primăria Buzău doar 20 de voturi. În aceste condiții am decis ca domnul Gheorghe Vlase să fie revocat din funcție din cauza rezultatelor slabe dar acest lucru nu se putea face înaintea alegerilor parlamentare. O altă hotărâre pe care am luat-o a fost aceea că dacă vom reuși să atragem în PC parlamentari aleși pe listele altor partide atunci aceștia să devină președinți de organizații, acolo unde rezultatele au fost extrem de slabe, ceea ce s-a întâmplat și la Buzău. Practic, am considerat că, din punct de vedere politic, un parlamentar ales de aproape 9000 de oameni este mai bun ca șef de partid chiar dacă nu este cel mai bine pregătit decât unul care a obținut 20 de voturi”, a precizat președintele executiva al Partidului Conservator, Vasile Nistor.

Dar chiar dacă potrivit  conducerii centrale a PC Gheorghe Coman este din data de 9 aprilie șef interimar al Organizației Județene, acesta nu a putut ajunge la o înțelegere cu fostul lider Gheorghe Vlase nici măcar în prezența  președintelui executiv al Partidului Conservator…așa că ne așteptam ca circul să continue.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Parerea mea este ca i se face prea multa publicitate acestui tradator care a parasit partidul care l-a propulsat in Senat, in ciuda tuturor lipsurilor sale! Despre cei din PC, stiam cu totii, demult , ce fel de oameni sunt. „Cum e turcul si pistolul”-spune o vorba din batrani……restul e apa de ploaie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.