Minivacanța de la sfârșitul săptămânii trecute nu a fost deloc motiv de relaxare pentru polițiștii buzoieni. Oamenii legii au fost angrenați în mai multe acțiuni pe perioada celor 4 zile libere iar rezultatele au fost pe măsură. Astfel, în dimineața zilei de vineri polițiștii buzoieni au descins în locuința unui tânăr de 20 de ani, suspectat pentru mai multe furturi din societăți comerciale, din cartierul Micro III unde au găsit mai multe plicuri cu substanțe etnobotanice folosite, cel mai probabil pentru consumul propriu al tânărului infractor și al altor trei persoane găsite în apartament. În aceeași locație, oamenii legii au mai găsit două bâte de baseball, un baston de cauciuc cu inserție metalică dar și un pistol cu bile precum si muniția aferentă, pentru care nici unul din cele patru persoane găsite la fața locului nu avea documente legale. Plicurile cu substanțe halucinogene dar și armamentul și cele 20 de cartușe au fost ridicate de polițiștii de la Serviciului Judeţean de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău pentru a fi expertizate și pentru a se stabili proveniența acestora.
Tot vineri dimineață, polițiștii buzoieni au efectuat o percheziție la un apartament închiriat al unei buzoience de 46 de ani unde au găsit aproape 300 de pachete de țigări de contrabandă pe care femeia intenționa să le comercializeze pe raza municipiului Buzău. Pentru deținerea de mărfuri fără documente de proveniență, buzoianca a fost amendată cu 1.000 de lei și a rămas și fără cele 300 de pachete de țigări.
O ultimă descindere în cadrul acțiunilor demarate de polițiștii buzoieni a avut loc la locuința unui adolescent de 15 ani care era suspectat de furtul unui laptop la începutul lunii august. Pentru că bănuielile polițiștilor au fost confirmate și calculatorul a fost găsit în locuința percheziționată, împotriva tânărului s-a început urmărirea penală iar bunul a fost restituit păgubitului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.