UPDATE 19:15

Poliţiştii buzoieni au reţinut trei persoane acuzate de infracțiuni economice și infracțiuni la codul silvic, în urma perchizițiilor care au avut loc astăzi în Buzău, Vrancea și Brașov.   Potrivit polițiștilor buzoieni, cei reținuți sunt o femeie de 56 de ani, din Braşov şi doi bărbaţi de 50 şi 33 de ani, ambii din Vrancea, ei fiind acuzați de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale, tăiere fără drept, furt de arbori şi folosirea unui dispozitiv fals de marcare. Mâine, cei trei urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă.

Gruparea din care făceau parte cei trei era formată din șase persoane suspectate că, în cursul anului 2011, au desfăşurat activităţi ilegale de exploatare, debitare şi comercializare a materialelor lemnoase pe raza judeţului Buzău. În total, astăzi au fost efectuate 7 percheziţii, în Buzău, Braşov şi Vrancea. De la imobilele verificate, ofițerii au  ridicat, pentru cercetări, documente cu regim special pentru material lemnos aparţinând unor societăţi de pe raza mai multor judeţe, necompletate, documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă ale unor societăţi cu activitate în domeniu, un dispozitiv silvic de marcat cu privire la care s-a stabilit că este fals, precum şi alte documente oficiale, respectiv diplome de bacalaureat, certificat de calificare profesională şi carte de identitate a vehiculului în alb sau susceptibile a fi falsificate.

UPDATE ora 15.40:
Astăzi, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, intervenţie rapidă şi jandarmi, cu sprijinul ofieţerilor D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorilor Parchetelor Locale Focşani şi Buzău au efectuat în judeţul Vrancea 12 percheziţii domiciliare (două în Focşani, două în Panciu, una în Odobeşti, una în Broşteni şi şase în Câmpuri), în cadrul mai multor dosare înregistrate la nivelul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Vrancea şi Buzău.
Investigaţiile şi activităţile de cercetare vizează soluţionarea unor cazuri privind tăieri ilegală de arbori, folosirea unor instrumente de marcat falsificate şi sustragerea de la plata impozitelor la bugetul consolidat de stat, prin neînregistrarea veniturilor sau diminuarea veniturilor reale rezultate din activităţile economice desfăşurate
În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe documente contabile şi extracontabile, un instrument de marcat falsificat şi suma de 11.000 de lei ce se presupune că ar fi din afaceri ilegale.
Concomitent cu percheziţiile din judeţul Vrancea, s-au mai desfăşurat activităţi similare în judeţele Buzău şi Braşov.
Mai multe persoane au fost audiate de poliţişti şi urmează, ca în cursul zilei de astăzi, să se dispună masurile procedurale ce se impun.

13:54

Șapte percheziții imobiliare sunt în desfășurare la această oră pe raza județelor Buzău, Vrancea și Brașov. Polițiștii buzoieni sub coordonarea procurorilor încearcă să destructureze o rețea de traficanți specializați în comercializarea ilicită de material lemnos. Oamenii legii caută la domiciliile persoanelor implicate din cele trei județe mai multe înscrisuri care să dovedească evidența tranzacțiilor cu material lemnos

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.