La Buzău, moartea unui copil cu handicap dintr-un centru de plasament, costă 10 la sută din salariul directorului, pe durata a două luni. Mai precis, sancţiunea a fost primită de şefa centrului numărul 8 din oraș, medicul pediatru Anca Bistriceanu, care a anunţat cu întârziere autorităţile despre moartea unui copil de 10 ani, pretinzând, în plus,  că se află în concediu, pentru a pasa vina pe un subordonat.
Tregedia a avut loc în luna iunie în centrul de plasament numărul 8 din Buzău când un copil de 10 ani cu handicap sever a murit, sub privirile îngrijitorilor. Iniţial, conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului a declarat că minorul ar fi avut grave probleme de sănătate şi de aici a survenit decesul.
După primele rezultate medico-legale, reprezentanţii DGASPC au revenit asupra declaraţiilor precizînd că băiatul ar fi murit înecat cu un crenvurşti și, ca urmare, conducerea instituției a solicitat demisia din funcție a șefului centrului de plasament. Medicul Anca Bistriceanu, acuzată atunci de directorul DGASPC Buzău, Cecilia Roşioru, că ar fi pretins că este în concediu de odihnă, deşi se afla în prima zi de lucru, a refuzat să demisioneze, așteptând finalizarea anchetei. Între timp, ancheta a ajuns la final iar singura sancţiune dictată de conducerea DGASPC Buzău a fost dată şefului centrului, medicul Anca Bistriceanu, căruia i se va opri, timp de două luni, 10 la sută din salariu.
”Având în vedere experiența profesională a doamnei doctor Anca Bistriceanu dar și faptul că până acum nu a mai fost sancționată s-a luat decizia diminuării cu 10 la sută a salariului pe o perioadă de două luni”, ne-a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.
Pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de cazuri conducerea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Buzău a recomandat angajaţilor centrului de plasament numarul 8 să îi monitorizeze mult mai atent pe copii, având în vedere că este vorba despre minori cu forme grave de handicap. De la începutul anului în cele două centre de plasament pentru copii cu deficienţe grave din Buzău s-au semnalat 5 decese.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.