Inspectorul școlar general adjunct, profesorul Mariana Davidescu, a căzut pradă hoților. Șefa de la Inspectoratul Școlar s-a trezit fără un leu în buzunar după ce, pentru scurtă vreme, și-a părăsit biroul de la IȘJ, pentru a merge într-un alt birou, în același sediu, unde avea de gând să discute chestiuni importante cu alți colegi inspectori. Șefei din învățământul buzoian nu i-a trecut nici o secundă prin minte că s-ar putea trezi fără portofel, în condițiile în care a plecat din birou pentru scurt timp. La ceva vreme, Mariana Davidescu s-a trezit fără bani, drept pentru care a doua zi a anunțat Poliția.
În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit că inspectoarea a fost furată de două individe de 21 și respectiv 40 de ani din Bacău, care au intrat în sediul IȘJ Buzău pentru a cerși ceva bani, motivând că au un deces în familie. Pentru a fi mai convingătoare, cele două femei aveau asupra lor inclusiv o jerbă. Profitând de faptul că în biroul inspectorului general adjunct era pustiu, individele au băgat mâna în geanta Marianei Davidescu și i-au furat portofelul cu vreo 60-70 de lei, după care au plecat.
Hoțomancele nu au fost găsite imediat, ci abia ieri, la cinci zile de la furtul comis în IȘJ. Individele au fost găsite de poliţişti într-un liceu din municipiu, unde intraseră tot pentru a cerși bani, pe motiv că au un deces în familie și nu au cu ce face pomana pentru sufletul răposatului.
Oamenii legii au găsit asupra celor două femei o sumă frumușică, aproape 10 milioane de lei vechi, strânsă din cerșit. Nu pentru asta au fost ele trase la răspundere însă ci pentru furt, polițiștii întocmind pe numele lor dosar penal. Băcăuanca de 40 de ani nu este la prima faptă ilegală, ea fiind cunoscută pentru trecutul infracțional.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.