Pe un ger de crapă pietrele, circa 200 de profesori din județul Buzău s-au strâns în fața Prefecturii Buzău, pentru a-și striga nemulțumirile. Oamenii de la catedră vor un trai decent, vor să le fie recunoscute și apreciate meritele, vor să-și primească acum drepturile salariale câștigate în instanță, nu peste 3-4 ani, așa cum au fost eșalonate plățile de către cei de la putere. Profesorilor li s-a alăturat și o mână de trecători și, împreună, au scandat împotriva Guverunului și a președintelui căruia i-au cerut să plece.
Protestatarii au strigat ”Jos Guvernul”, ”Jos Băsescu” iar pe pancartele pe care le-au avut asupra lor au fost înscrisuri de genul ” Hoții”, ”Mitocanii, Corupții, Demagogii”, ”Piei Satană” ori ”Jos Băsescu”.
Din cauza frigului aprig, unui protestatar din rândul cadrelor didactice, cunoscut cu afecțiuni medicale, i s-a făcut rău, cel mai probabil pe fondul bolii și al frigului. Omul a fost preluat rapid de medicii de la SMURD care i-au acordat îngrijirile de care a avut nevoie și l-au dus la loc cald.
După ce au scandat mai bine de un ceas, dascălii și-au delegat oameni care au mers la prefectul Paul Beganu pentru a-i înmâna acestuia o listă cu 10 revendicări. Profesorii știu că nici prefectul nu poate face prea multe însă i-au cerut să trimită lista la Guvern, doar, doar se va schimba ceva.
Liderii SIP Buzau au anunțat, totodată, că vor strânge semnături pentru declanșarea grevei generale în învățământ, consultarea cadrelor didactice din județ urmând să înceapă chiar de mâine. Conform liderului SIP Buzău, profesorul Ion Dobre, nu se știe data la care ar putea fi declanșată grevă generală în școli însă o astfel de măsură nu va putea fi pusă în practică în următoarea săptămână, întrucît nu ar putea fi parcurși toți pașii legali care se fac înaintea unei astfel de măsuri.
Cadrele didactice din județul Buzău au primit autorizație să protesteze la sediul Prefecturii până la ora 16.00, însă până la urmă gerul i-a trimis mai devreme acasă. Protestul oamenilor de la catedră s-a încheiat în jurul orei 14.50. Acum, ei se așteapă la sancțiuni, liderul SIP Buzău, profesorul Ion Dobre precizând că are deja semnale că directorii școlilor fac presiuni asupra dascălilor și nu numai. Sursa citată a dezvăluit, de altfel, că un grup de dascăli de la o școală din Râmnicu Sărat nu a mai putut ajunge la protestul de astăzi după ce reprezentantul firmei de transport cu care profesorii bătuseră palma i-a anunțat că a fost atenționat că l-ar putea paște amenzi consistente.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. de ce nu s-a dorit jonctiunea cu mitingul celor de la sanatate? nu cred ca ideea ca a fost mitingul cadrelor diactice conta,trebuia sa ne unim ca de fapt e mitingul tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!totul a fost un aranjament ptr a nu creea probleme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.