Statistică îngrijorătoare la nivelul județului Buzău. Prefectul județului Buzău, Paul Beganu crede că numărul buzoienilor cu handicap grav a crescut îngrijorător de mult în ultimul an. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat astăzi, într-o conferință de presă,  că numărul persoanelor cu handicap sever din județ este de 4670 de persoane, ceea ce înseamnă cam 1% din populația județului.
”Mi se pare o creștere extraordinar de mare, și sper să nu mă înșel, sunt 4670 de persoane cu handicap grav. Sub acest aspect o să demarăm niște verificări” a declarat Paul Beganu.
Întrebat dacă crede că numărul mare de buzoieni cu handicap grav apăruți în ultimul an ar avea legătură cu indulgența manifestată de oamenii cu parafă, prefectul de Buzău s-a ferit să afacă astfel de acuzații:”Nu pot pleca de la prezumția că medicii ar fi prea îngăduitori în această privință, dar nu este un lucru îmbucurător să ai 4670 de persoane cu handicap grav”,a precizat Beganu.
De cealaltă parte, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului nu înțeleg îngrijorarea prefectului Paul Beganu. Conform statisticilor de la nivelul DGASPC, în luna august a anului 2010 existau în evidențe 4966 de persoane cu handicap grav față de 4664 câți se înregistrau în august 2011. Există o creștere a numărului de persoane cu handicap grav comparativ cu numărul înregistrat în luna decembrie a anului 2010, dar aceasta este de doar 15 persoane.
Și reprezentanții Direcției de Asistență Socială a municipiului Buzău contrazic datele furnizate de prefectul Paul Beganu. Conform directorului instituției, Alecsandrina Docuz, numărul persoanelor cu handicap grav din evidențele  instituției este în luna august 2011 de 800 față de 750 în anul 2010, creșterea fiind nesemnificativă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.